Izveidota darba grupa izglītības iestāžu tīkla plānošanai - Alūksnes novads

Izveidota darba grupa izglītības iestāžu tīkla plānošanai

 Nepilns tūkstotis bērnu jeb 40 procenti – tik liels ir skolēnu skaita samazinājums pēdējo desmit gadu laikā Alūksnes novadā.

 Lai izvērtētu un veiktu šī brīža situācijas analīzi izglītības iestādēs atbilstoši demogrāfiskajai situācijai un jaunā mācību satura prasībām, Alūksnes novada pašvaldība ir izveidojusi darba grupu un uzsākusi izglītības iestāžu tīkla izmaiņu plānošanu. Tas ir neatliekami risināms jautājums, lai arī mūsu izglītības iestāžu audzēkņiem tiktu piedāvāta kvalitatīva izglītība, mūsdienīga vide un atbilstošs pedagogu resurss.

 Darba grupas uzdevumi būs apkopot informāciju par šī brīža situāciju izglītības iestādēs, kā arī veikt tās analīzi, ievērojot trīs pamatnostādnes: izglītības kvalitāte, izglītības pakalpojuma pieejamība, finanšu līdzekļu efektīva izmantošana. Noslēgumā tiks sagatavots ziņojums, secinājumi un ieteikumi iespējamajiem risinājumiem nākotnē, kas tiks izskatīti novada domes komiteju sēdēs.

 Darba gaitā grupā tiks pieaicināti speciālisti, izglītības jomas eksperti un sabiedrības pārstāvji, lai kopīga darba rezultātā veidotu pārmaiņas, kuras dod pienesumu izglītības kvalitātei Alūksnes novadā!

 

Līga Langrate,
Alūksnes novada domes
priekšsēdētāja vietniece attīstības un investīciju piesaistes jautājumos

Skip to content