Miķelītis ciemojās - Alūksnes novads

Miķelītis ciemojās

Šogad Pienenītē Miķeļdiena tika pavadīt mazliet savādāk, kā citus gadus, ciemos bija atnācis tas pats palaidnīgais Velnēns, kurš Zinību dienā bija gaužam draisks.  Miķeļdienas Velnēns kā Zinību dienā bija solījies ieradās apciemot savus draugus lai  uzzinātu, kā cilvēki svin Miķeļdienu, un kas tā vispār tāda ir.

Septembris – pirmais rudens mēnesis. Šajā dabas un lauku veltēm visbagātākajā gadalaikā tiek atzīmēta Miķeļdiena. Lai arī dabā nakts jau kļūst garāka par dienu, paši Miķeļi ir bagāti un krāsaini. Tā tie arī pavadīti novada pirmsskolas izglītības iestādēs.

Bērnudārzu audzēkņi, atbilstoši savam vecumam un darbojoties kopā ar skolotājām gan telpās, gan ārpus tām, sagaidīja Miķeļdienu, pētīja rudens pazīmes, noskaidroja, kāpēc Miķeļus dēvē arī par ražas svētkiem. Vispatīkamākais katrā grupā bija mirklis, kad kopīgi tika pagatavoti salāti un varēja našķoties ar tiem. Taurenīšu grupā aktīvi darbojās arī vecāki, kas bija sagādājuši dažādus konservējumus, bērni mācījās prezentēt katrs savu produkciju. Neiztika bez rotaļām, dziesmām par rudens veltēm.

Skip to content