Diennakts bērnudārza pakalpojums no nākamā gada - “Mazputniņā” - Alūksnes novads

Diennakts bērnudārza pakalpojums no nākamā gada – “Mazputniņā”

 Alūksnes novada domes 25. novembra sēdē deputāti apstiprināja Alsviķu pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” jauno nolikumu, kas būs spēkā no 2022. gada 1. janvāra. Būtiskākās izmaiņas iestādes darbā saistītas ar to, ka no nākamā gada tā vairs nesniegs diennakts bērnudārza pakalpojumu.

 

 Izvērtējot mazo pieprasījumu pēc šī pakalpojuma bērnudārzā “Saulīte” un samērojot to ar resursiem, kas nepieciešami tā nodrošināšanai, nolemts šobrīd no šī pakalpojuma sniegšanas pirmsskolas izglītības iestādē “Saulīte” atteikties. Līdz ar to no 1. janvāra diennakts bērnudārza pakalpojumu Alūksnes novadā nodrošinās tikai Malienas pirmsskolas izglītības iestāde “Mazputniņš”.

 – Pastāvīgi regulāri šo pakalpojumu “Saulītē” izmantoja tikai trīs bērni. Ja ir tik mazs pieprasījums, nav ekonomiski nodrošināt iestādes darbību visu diennakti. Nav arī pārliecības, ka turpmāk pieprasījums pēc šāda pakalpojuma varētu pieaugt. Turklāt, arī no bērna viedokļa ir labāk, ja bērns vakarā ir mājās pie ģimenes, – uzsver iestādes vadītāja Viola Lāce un informē, ka ir sazinājusies ar ģimenēm, kas izmantoja diennakts bērnudārza pakalpojumu.

 

Evita Aploka,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content