Ar ERASMUS+ programmas projektu iespējām iepazīstina pensionāru un invalīdu biedrību pārstāvjus - Alūksnes novads

Ar ERASMUS+ programmas projektu iespējām iepazīstina pensionāru un invalīdu biedrību pārstāvjus

Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji tikās ar Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” un Alūksnes Invalīdu biedrības pārstāvjiem, lai iepazīstinātu ar iespējām iesaistīties ERASMUS+ programmas maza mēroga partnerības projektos.

 

Ar biedrību pārstāvjiem tikās Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietniece attīstības un investīciju piesaistes jautājumos Līga Langrate un Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes projektu vadītāja Kristīne Lāce. K. Lāce informēja par programmas mērķiem, iespējamiem partneriem projektu īstenošanai, kuri programmas platformā ievietojuši aicinājumu atsaukties sadarbībai. Partneru veiksmīgākai piesaistei programmas platformā plānots ievietot informatīvus aprakstus arī par abām minētajām biedrībām.

 

Programmas prioritātes ir iekļaušana, zaļais kurss, digitālā transformācija, aktīva līdzdalība. Tikšanās laikā apspriesti arī iespējamie virzieni un aktivitātes, kas varētu būt saistošas iekļaušanai projektā, piemēram, vides ilgtspējas jautājumi, tautas daiļamata mākslas mantojuma saglabāšana, dārzkopības un tās produkcijas izmantošana ilgtspējīgai pārstrādei, pieredzes apmaiņa un sadarbība ar sabiedrību un citām organizācijām.

 

ERASMUS+ programmas vispārējais mērķis ir mūžizglītības veidā atbalstīt cilvēku izglītības, profesionālo un personisko attīstību izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā Eiropā un ārpus tās, veicinot ilgtspējīgu izaugsmi, darbvietu kvalitāti un sociālo kohēziju, kā arī sekmējot inovāciju un stiprinot Eiropas identitāti un aktīvu pilsoniskumu.

 

Skip to content