Jubilāru gads Zeltiņos - Alūksnes novads

Jubilāru gads Zeltiņos

Jubilāru gads Zeltiņos Gadu mijā viens otram vēlam veiksmi, veselību, dzīvesprieku, bet vai aizdomājamies, ka šīs vērtības mums neviens tā īsti uz paplātes klāt nevar pienest? Cik paši radīsim prieku, tik pretī saņemsim. Kad sāksim  piedomāt par savu veselību,  tad arī labāk jutīsimies. Ja  būsim neatlaidīgi  darbā un sevis pilnveidošanā, veiksme panāks mums pretī. Pārvarot sevi, un “izvelkot aiz čupra” no nekā negribēšanas un apātijas, mēs dzīvi ieraugam mazliet citās krāsās. No sirds vēlu, lai tas mums visiem izdodas!

 Zeltiņos šis gads iezīmēsies kā JUBILĀRU GADS. Katrs esam nākuši pasaulē ar saviem talantiem un dzīves laikā apgūtām prasmēm un gudrībām. Tādēļ katra mēneša jubilāri – pagasta iedzīvotāji – ne tikai sagaida sveicienus savā dienā, bet dalās ar tām vērtībām, kas pašiem svarīgas.

 Janvāra jubilāre Benita Lūkina mums uzdāvināja “ Vecās mātes stāstu”, viņa ierunāja video filmā savu mīļāko dzejoli, ko ir glabājusi no 1942. gada. Benitai ir 89 gadi, bet šo garo dzejoli viņa, visiem par lielu brīnumu, norunāja bez pūlēm, jo tas viņas sirdī šos garos gadus ir glabājies kā liels dārgums.

 Janvāra jubilāre Elita Laiva padalījās ar kurpīšu un zābaciņu kolekciju. Viņai  patīk dejot, ilgus gadus vadījusi deju kopu “Alise”, kuras repertuārā visas dejas  Elitas pašas radītas. Tādēļ arī šādi apaviņi kolekcionēti un saņemti dāvanās no kolektīva dalībniekiem un draugiem. Šo  kolekciju, kā arī deju kopas “Alise” dejas video versijā un Elitas jaunībā rakstīto dzeju var skatīt arī februārī Zeltiņu tautas namā.  

 Janvāra galvenais notikums bija “Barikāžu aizstāvju atceres diena”, tādēļ šī notikuma dalībnieks un janvāra jubilārs Normunds Grūbe tika uzrunāts ar lūgumu uzņemt visus pie sava ugunskura. Izveidojām jaunu tradīciju, radot simbolu “Ceļojošā brīvības uguns”, kas šogad tika pasniegta Normundam, bet nākošgad tā nonāks pie nākošā mūsu pagasta barikāžu dalībnieka Normunda Mūrnieka. Pirms pulcēšanās pie kopīga ugunskura visi barikāžu dalībnieki aizdedza sveces savu cīņu biedru atdusas vietā Zeltiņu kapos. Uz priekšdienām arī šī tradīcija tiks turpināta.

 Gads turpinās un  jubilāru “pērļu medības” uzņem apgriezienus, tādēļ lūgums pieteikties ikvienu zeltinieti, kam 2022. gada attiecīgajā mēnesī ir dzimšanas diena, dalīties ar savām bagātībām. Tās var būt kāda lieta vai labums, zināšanas vai prasmes, labs vārds vai apskāviens. Padariet savu jubilejas mēnesi skaistu ne tikai sev, bet arī līdzcilvēkiem. Ne velti latviešiem ir teiciens – dots devējam atdodas.

Jubilāru gads Zeltiņos Jubilāru gads Zeltiņos

Gunita Paleja,
Zeltiņu tautas nama vadītāja

Skip to content