Uz koncertu aicina Alūksnes novada vokālie ansambļi - Alūksnes novads

Uz koncertu aicina Alūksnes novada vokālie ansambļi

Uz koncertu aicina Alūksnes novada vokālie ansambļiSestdien, 12. martā, pulksten 12.00 ikvienu vokālās mūzikas cienītāju aicinām apmeklēt Alūksnes novada vokālo ansambļu koncertu “Ar domām par pavasari”, kas notiks Alūksnes Kultūras centra Mazajā zālē.

Koncertā piedalīsies kopā 13 Alūksnes novada vokālie ansambļi. Visbagātīgāk pārstāvētais būs Veclaicenes pagasts, no kura koncertā piedalīsies četri vokālās amatiermākslas kolektīvi – senioru, vīru, jauktais un sieviešu vokālais ansamblis, divi Jaunannas tautas nama kolektīvi – jauniešu vokālais ansamblis “Mūza” un vokālais ansamblis “Trallas”. Dalībnieku vidū būs arī Annas pagasta jauktais vokālais ansamblis “Tik un tā”, Alsviķu pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Canticum”, Liepnas pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Noskaņa”, Ziemera pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Pierla”, Mālupes pagasta sieviešu vokālais ansamblis, Mārkalnes pagasta senioru vokālais ansamblis “Akava” un Kolberģa tautas nama “TRIO”.

Novada vokālo ansambļu koncertu klausīsies Alūksnes, Gulbenes, Balvu koru apriņķu virsdiriģents Uldis Kokars un Alūksnes Kultūras centra kora “Atzele” diriģents un Siguldas koru apriņķa virsdiriģents Jānis Baltiņš, un pēc koncerta notiks saruna ar kolektīvu vadītājiem.

– Šajā koncertā novada vokālajiem ansambļiem būs iespēja parādīt savu sniegumu gan skatītājiem, gan savas nozares profesionāļiem, tomēr šoreiz tā nebūs skate ar vērtējumu, jo ansambļiem pandēmijas ierobežojumu dēļ nav bijis iespējams pilnvērtīgi strādāt. Līdzīgā veidā arī citiem amatiermākslas kolektīviem šogad nenotiks skates, bet notiks repertuāra sagatavotības pārbaude, – skaidro Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte.

Ieeja koncertā būs bez maksas, apmeklētājiem jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošu dokuments.

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Skip to content