KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… - Alūksnes novads

KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI…

Lai gan ziemas sniegi vēl nav nokusuši, bet  dabā   jau jūtama pavasara noskaņa, ir laiks  atskatīties uz ziemas laikā paveiktajiem darbiem, aktivitātēm gan grupas ietvaros, gan darbojoties dabā.

Decembrī bērni uzzina, kas notiek kosmosā – kā pētīt zvaigžņotās debesis, kā izskatās Saules sistēma, apgūst planētu nosaukumus.  Veic eksperimentu, lai izprastu, kā izskatās Mēness, gatavo kosmosa kuģus, ko var izmantot stāstiem par ceļojumiem un telpu rotāšanai.

Pirms Ziemassvētkiem bērni paplašina izpratni, kāpēc Latvijā ziemā dienas ir īsas, bet naktis ir garas, kas ir ziemas saulgrieži, kā mainās dienas un nakts attiecības saulgriežu laikā. Veic labos darbus pirms svētkiem- sakopj grupas telpu, cep piparkūkas, gatavo rotājumus, apsveikumus, mācās dzejoļus, tekstus, gatavojas svētku izrādei “Tukšais dāvanu maiss”.

            Janvārī noskaidro, ka uz mūsu zemes ir daudz interesantu vietu, kur var doties ceļojumā. Kopīgi iepazīst kontinentus – Āziju, Antarktīdu, Eiropu, Āfriku, Austrāliju, Ameriku.  Uzzina, ka Japāna ir viena no valstīm, kur ražo dažādus robotus. Grupā iepazīst Photon robotu, tā darbību. Pēc spējām un vēlēšanās darbojas ar grupā pieejamajiem robotiem, digitālajām ierīcēm.

Ko var iepazīt ceļojuma laikā – sauszemi un ūdeņus, dabu, augus, dzīvniekus dažādās zemeslodes vietās, citu tautu kultūru, tradīcijas.  Bērni gatavo maskas  un piedalās karnevālā “Tīģera gadu gaidot!” Iepazīst  kalendāru, kas palīdz plānot gan savu, gan ceļojuma laiku. Tēmas noslēgumā  apkopo zināšanas par visiem kontinentiem ar spēļu un aktivitāšu palīdzību.

Februārī  bērni novēro ūdens pārvērtības, kas ziemā labi redzamas, jo ūdens ir sastopams gan ciets, gan šķidrs, gan gāzveida. Dalās pieredzē par ziemas priekiem un raizēm, kas saistītas ar šiem ūdens stāvokļiem. Piedalās  drošības noteikumu izveidē un apspriešanā, droša interneta nedēļā.

Noskaidro un pievērš uzmanību  draudzībai, sadarbībai ar apkārtējiem, eksperimentē un atrod draudzīgas krāsas. Neizpaliek ikgadējā Silto džemperu diena, kurā parāda savu nostāju “Ko vari darīt klimata labā?”.

  Meteņdienas tradīciju nedēļā iepazīst gadalaikam raksturīgas svētku svinēšanas tradīcijas- laika vērojumi, dziesmas, dejas, paražas, ēdieni, iepazīst un mācās nosaukt  dažādus mūzikas instrumentus.

Dodoties pastaigās,  kopīgi atpazīst putnus,  mācās izmantot noteicējus: enciklopēdijas vai interneta resursus. Novēro tuvākajā apkārtnē populārākos ziemojošos putnus, viņu izskatu, uzvedību,  Pārrunā, ko ēdamu dzīvnieki un putni ziemā var atrast dabā. Noskaidro, kuri dzīvnieki rudenī paši veido uzkrājumus ziemai un ko cilvēki drīkst piedāvāt barotavās.

Paralēli visa mēneša garumā veic  Erasmus + projekta uzdevumus, kā arī pilnveido pieklājības un apģērba kopšanas prasmes.

KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI…KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI… KAD BEIGUŠIES ZIEMAS PUTEŅI…

 

Sagatavoja: 4. grupas skolotājas Ilze HOLLA, Lusine PETROSJANA – GOLUBEVA

Skip to content