Malienas pagasta iedzīvotāju tikšanās par finansējuma izlietojumu - Alūksnes novads

Malienas pagasta iedzīvotāju tikšanās par finansējuma izlietojumu

Malienas pagasta iedzīvotāju tikšanās par finansējuma izlietojumuPirmdien, 14. martā, Malienas pagasta pārvalde uz tikšanos par pagastam pieejamā finansējuma no Alūksnes novada pašvaldības mērķprogrammas pagastu infrastruktūras un vides kvalitātes uzlabošanai izlietojumu.

Malienas pagasta pārvaldei šogad ir pieejami 26 tūkstoši EUR. Pagasta pārvaldes vadītāja Svetlana Prenka-Mihailova iepazīstināja ar diviem priekšlikumiem šo līdzekļu izlietojumam. Abi priekšlikumi izkristalizējušies no novada attīstības programmas izstrādes gaitā Malienas pagasta iedzīvotāju izteiktajiem ierosinājumiem par pagastā nepieciešamajiem uzlabojumiem infrastruktūrā.

  1. priekšlikums – izstrādāt tehnisko dokumentāciju un ierīkot ielu apgaismojumu autoceļa posma V396-Jaunās mājas posmā līdz bērnudārzam “Mazputniņš”.
  2. priekšlikums – bērnu rotaļu un spēļu laukuma elementu atjaunošana bērnudārza “Mazputniņš” teritorijā.

Pagasta pārvalde lēš, ka abus priekšlikumus par pieejamo summu būtu iespējams īstenot, nepieciešamības gadījumā piefinansējot arī no pagasta pārvaldes līdzekļiem.

Uz sanāksmi atnākušie iedzīvotāji atbalstīja abus priekšlikumus. Tie iedzīvotāji, kuriem nebija iespējas apmeklēt šo tikšanos, vēl līdz marta beigām pagasta bibliotēkā varēs aizpildīt anketas un izteikt savu viedokli par šiem priekšlikumiem vai iesniegt citu priekšlikumu.

Tikšanos ar Malienas pagasta iedzīvotājiem apmeklēja arī Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, domes priekšsēdētāja vietnieks teritoriālajos jautājumos Jānis Sadovņikovs un deputāts Jānis Skulte.

– Arī iepriekšējos gados Malienas pagasta pārvalde lietderīgi izlietoja infrastruktūras attīstībai piešķirtos līdzekļus un bija viens no paraugiem, kā par nelieliem līdzekļiem paveikt to, kas iedzīvotājiem nepieciešams, – sacīja Dzintars Adlers un aicināja Malienas iedzīvotājus arī ar citiem priekšlikumiem vērsties pagasta pārvaldē.

Jānis Sadovņikovs pateicās aktīvākajiem malieniešiem, kas bija ieradušies uz tikšanos un izmantojuši iespēju lemt par finansējuma izlietojumu.

Pašvaldības domes pārstāvji ar iedzīvotājiem pārrunāja arī citus jautājumus, tostarp, par izglītības iestāžu struktūras plānošanu, pašvaldības budžetu, ceļiem, Ukrainas civiliedzīvotāju uzņemšanu novadā un gatavību dažādām neparedzētām krīzes situācijām.

Skip to content