Pededzes iedzīvotāji spriež par attīstības naudas izlietojumu - Alūksnes novads

Pededzes iedzīvotāji spriež par attīstības naudas izlietojumu

24. martā Pededzes pagasta pārvalde tikās ar pagasta iedzīvotājiem sarunā par pašvaldības mērķprogrammas finansējuma pagastu infrastruktūras un vides kvalitātes uzlabošanai izlietojumu 2018.-2021. gadā.

 Pagasta pārvaldes vadītāja Daiga Vītola iepazīstināja iedzīvotājus ar mērķprogrammas finansējuma izlietojumu iepriekšējos gados.

 Kopā ar atlikumu no 2017. gada Pededzes pagasta pārvaldei laikā no 2018. līdz 2021. gadam bija pieejami 48398 EUR tā sauktās attīstības naudas. 2018. gadā veikta Pededzes tautas nama un bibliotēkas ziemeļu sienas logu nomaiņa un labiekārtošanas darbi piemiņas vietā pagasta centrā. 2020. gadā nomainīts tautas nama lielās zāles grīdas segums. Savukārt 2021. gadā nokrāsotas tautas nama lielās zāles sienas. Šobrīd pagasta pārvaldei no mērķprogrammas līdzekļiem ir 3791,00 EUR atlikums, kas izlietojams šogad.

 Viena no iedzīvotāju viedokļa izteikšanai nodotajām idejām bija Kūdupes kapsētas labiekārtošana – pāraugušā egļu dzīvžoga vietā kapsētas priekšā izveidot skaistus apstādījumus no bārbelēm un veikt kapsētas labiekārtošanas darbus, kas ilgtermiņā veidotu pievilcīgu vietu.

 Otra ideja saistīta ar nepieciešamību nomainīt celiņu segumu Pededzes centrā pie pagasta pārvaldes un tautas nama ēkas, kur esošās betona plāksnes ir saplaisājušas, nelīdzenas, vairs nav vizuāli pievilcīgas. Par atlikušajiem mērķprogrammas līdzekļiem gan iespējams tikai uzsākt darbus, uzaicinot ainavu arhitektu, kurš izstrādātu projektu, lai teritorija kļūtu vizuāli pievilcīga un iekļautos apkārtējā ainavā.

 Pārvaldes vadītāja D. Vītola aicināja arī iedzīvotājus izteikt savas idejas, kādi vēl citi infrastruktūras uzlabojumi pagastā būtu nepieciešami. Izskanēja priekšlikums izveidot dekoratīvo apgaismojumu pagasta centrā.

 Tikšanās noslēgumā iedzīvotāji balsoja par visām trim projektu idejām un lielāko atbalstu guva priekšlikums par Pededzes centra labiekārtošanas darbu projekta izstrādi.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content