Ziemas saulgriežu svētki Pienenītē - Alūksnes novads

Ziemas saulgriežu svētki Pienenītē

Ziemas saulgriežu svētki PienenītēPII “Pienenīte” Ziemas saulgriežu svētki  aizritējuši ar daudz dažādiem  pārsteigumu brīžiem, ar Ziemassvētku dāvināšanas un  dāvanu saņemšanas prieku. Kopā ar bērniem mācījāmies priecāties par visvienkāršākajām lietām – paša gatavotu sniegpārsliņu logā, izcepto piparkūku, iemācīto dzejolīti, dziesmiņu, izveidoto apsveikuma kartiņu mammai, tētim. Neaizmirsām arī svētkos ievērot paaudžu paaudzēs krātās tradīcijas.

Ziemassvētkiem gatavojoties tika pušķota iestāde. Grupu logos iedegās gaismu eglītes, āra teritorijā vecāku sarūpētas eglītes, kurām bija īpaša nozīme, bērni apguva dažādas eglīšu  rotājumu izgatavošanas un rotāšanas prasmes.

Jau savlaicīgi tika domāts par Ziemassvētku gardumiem. Visu nedēļu iestāde bija ieskauta saldajā piparkūku smaržā. Bērni apguva gan piparkūku cepšanas prasmi, gan izdziedāja visas piparkūku dziesmas. Bērniem bija iespēja arī mieloties ar tradicionāliem Ziemassvētku ēdieniem pupām un

Svētku dienās bērni tikās ar Ziemassvētku vecīti, kurš bija atnesis ne tikai kārumus, bet arī bērnu labo darbu sarakstus. Šogad, kā jau katru gadu tika sarūpētas dāvanas senioriem, dzīvniekiem un bērniem slimnīcā.

Visu mēnesi bija vērojams siltums, saticība, saderība, mīlestība.

Ziemas saulgriežu svētki Pienenītē Ziemas saulgriežu svētki Pienenītē Ziemas saulgriežu svētki PienenītēZiemas saulgriežu svētki Pienenītē Ziemas saulgriežu svētki Pienenītē Ziemas saulgriežu svētki Pienenītē

Skip to content