Alūksnes ezerā notiks Eiropas čempionāts Formula 4 un starptautiskas sacensības ātrumlaivām - Alūksnes novads

Alūksnes ezerā notiks Eiropas čempionāts Formula 4 un starptautiskas sacensības ātrumlaivām

16. un 17. jūlijā Alūksnes ezerā notiks starptautiskas ūdens motosporta sacensības visās laivu klasēs un Eiropas čempionāts Formula 4 klasē. Paredzams, ka Alūksnē spēkiem mērosies 70 komandas no dažādām valstīm – Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Slovākijas, Lietuvas, Igaunijas un, protams, Latvijas. Sacensību dalībnieku vidū būs arī šī gada Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi.

Plānots, ka sestdien, 16. jūlijā, no pulksten 11.00 sāksies treniņbraucieni un pēc tam sacensības līdz pat 19.00. Savukārt svētdien treniņbraucieni sāksies pulksten 9.00, sacensību norise paredzēta līdz 14.00. Sacensību gaita, kā allaž, atkarīga no laikapstākļiem.

Vēršam uzmanību, ka sacensību dienās – sestdien, 16. jūlijā, no pulksten 9.00 līdz 19.30 un svētdien, 17. jūlijā, no pulksten 8.30 līdz 15.30 Alūksnes ezera iekšezerā būs slēgta satiksme citiem ūdens transportlīdzekļiem. Tāpat atgādinām, ka drošības apsvērumu dēļ sacensību norises laikā nedrīkstēs peldēties peldēšanas vietās Pilssalā, Vējiņā un pie Tempļakalna. Lūdzam ievērot šos ierobežojumus un īpaši aicinām vecākus, kas sacensības vērot būs ieradušies kopā ar bērniem, pievērst pastiprinātu uzmanību savām atvasēm.

Sacensības organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību, Izglītības un zinātnes ministriju un Alūksnes ūdens motosporta klubu “Nord Ost”.

Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content