Māriņkalnā notika Otrā malēniešu valodas nometne - Alūksnes novads

Māriņkalnā notika Otrā malēniešu valodas nometne

13. un 14. augustā Māriņkalnā norisinājās Otrā malēniešu valodas nometne “Ja es nebūtu no tās puses…”.
Pirmajā dienā notika nometnes atklāšana, profesores, valodnieces Daces Markus lekcija un malēniešu izloksnes apmācība, malēniešu runas stunda pagrabā, zāļu paklāja aušana, gaismas lukturīšu darināšana, gaismas maisu rotāšana un profitroļu gatavošana. Bērniem bija iespēja piedalīties multifilmas veidošanā un malēniešu veco spēļu un rotaļu spēlēšanā. Dienas otrajā pusē dalībnieki devās pārgājienā pa gaismas ceļu ar gaismas nešanu un vakara noslēgumā baudīja koncertuzvedumu “Melns ar baltu” ar uguns rituālu Ivo Martinsona, Sanda Krūmiņa, Roberta Briediņa un Ziemera folkloras kopas dalībnieču izpildījumā.
Otrā diena iesākās ar malēnisko rīta rosmi, dalībnieki klausījās ģenētiķa Jēkaba Raipuļa lekciju par malēniešu cilvēkiem, piedalījās teātra, malēniešu stāstu rakstīšanas, malēniešu dziesmu, rotaļu un instrumentu spēles darbnīcās. Noslēgumā dalībnieki atrādīja apgūtos priekšnesumus un pulcējās pie saimes galda.

Projekts tapis sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu, Latvijas Valsts mežiem, Valsts Kultūrkapitāla fondu, Alūksnes novada Kultūras centru un Ziemera pagastu.

Santa Usāne,
biedrības “Radošie malēnieši” pārstāve

Skip to content