Gatavojas “Jaunā Eiropas Bauhaus” projekta ieviešanai - Alūksnes novads

Gatavojas “Jaunā Eiropas Bauhaus” projekta ieviešanai

Gatavojas “Jaunā Eiropas Bauhaus” projekta ieviešanai Septembrī notika projekta “Militārā mantojuma pozicionēšana padomju armijas raķešu bāzē Zeltiņos” darba grupas pirmā tiešsaistes sanāksme ar “Jaunā Eiropas Bauhaus” projekta koordinatoru Juriju Grizānu un vecāko konsultanti Loreinu Mazuru (Lorraine Mazur).

 

 Minētais projekts ir viens no diviem “Jaunā Eiropas Bauhaus” uzsaukumā atbalstītajiem projektiem Latvijā. Kopumā “Jaunais Eiropas Bauhaus” atbalstīja 20 no iesniegtajiem vairāk nekā 80 projektu pieteikumiem.

 Projekta mērķis ir piesaistīt starptautisku ekspertu palīdzību minētās teritorijas attīstības plāna izstrādei, lai tajā izveidotu kvalitatīvu un drošu tūrisma, uzņēmējdarbības un dabas izziņas infrastruktūru un kompleksu apsaimniekošanas risinājumu.

 Pirmās tiešsaistes sanāksmes laikā pašvaldības pārstāvji iepazīstināja ar projekta ideju, mērķiem un vēlamo sasniedzamo rādītāju. Sarunas rezultātā Bauhaus pārstāvji apkopojuši projekta virzības kopsavilkumu. Tiek gatavota tehniskās palīdzības programma un šoruden plānota starptautisko tehnisko ekspertu ierašanās klātienē.

 Projektu vada Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes projektu vadītāja Kristīne Lāce.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas Sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content