Sākumskolā ierīkota ventilācija gaisa kvalitātes uzlabošanai - Alūksnes novads

Sākumskolā ierīkota ventilācija gaisa kvalitātes uzlabošanai

 Alūksnes pilsētas sākumskolā ir pabeigti projektā “Ventilācijas ierīkošana Alūksnes pilsētas sākumskolā” paredzētie būvdarbi – ierīkota centralizēta ventilācija, uzstādot rekuperācijas sistēmu ar mehanizētu gaisa pieplūdi un nosūci.

 Šī projekta rezultātā izglītības iestādes iekštelpās uzlabosies gaisa kvalitāte, kas ir būtisks faktors skolēnu un pedagogu labsajūtai un mācību darba efektivitātei visas dienas garumā.  Jaunā ventilācijas sistēma jau strādā un gaisa kvalitāti nodrošina atbilstošā līmenī – to apliecina iekštelpu klimata sensori, kuri klašu telpās uzstādīti Izglītības un zinātnes ministrijas projekta ietvaros.

 Projekts “Ventilācijas ierīkošana Alūksnes pilsētas sākumskolā” tiek īstenots atbilstoši Ministru kabineta 2021. gada 13. aprīļa noteikumiem Nr. 242 “Augstas gatavības pašvaldību investīciju projektu pieteikšanas, izskatīšanas un finansējuma piešķiršanas kārtība”. Projektēšanu, autoruzraudzību un būvdarbus veica SIA “SANART”. Būvuzraudzību veica SIA “BBPV”. Projektu vadīja Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas Sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content