Sociālās aprūpes pakalpojumu dzīvesvietā no 1. novembra nodrošinās “Latvijas Sarkanais Krusts” - Alūksnes novads

Sociālās aprūpes pakalpojumu dzīvesvietā no 1. novembra nodrošinās “Latvijas Sarkanais Krusts”

 Ar 1. novembri sociālās aprūpes pakalpojumu dzīvesvietā nodrošinās pakalpojuma sniedzējs, ko Alūksnes novada Sociālo lietu pārvalde izvēlējusies tirgus izpētes rezultātā – biedrība “Latvijas Sarkanais Krusts”. Lēmumu par minētā pakalpojuma nodošanu ārpakalpojumā 29. septembrī pieņēma Alūksnes novada pašvaldības domes deputāti.

 

 Sociālās aprūpes pakalpojumu dzīvesvietā novada iedzīvotāji, kam tas ir nepieciešams, tāpat varēs saņemt. Par tā piešķiršanu, tāpat kā agrāk, būs jāvēršas Alūksnes novada Sociālo litu pārvaldē.

 Pakalpojuma cena vienam klientam par vienu aprūpes stundu apstiprināta 7,10 EUR apmērā. Apstiprināts arī pakalpojuma apjoms atbilstoši aprūpes līmeņiem. Ir noteikti četri pakalpojuma sniegšanas līmeņi.

 

 Pirmais līmenis paredz pakalpojuma sniegšanu līdz 4 stundām nedēļā un šādus pakalpojumus: ārstniecības personas izsaukšana; pārtikas produktu, medikamentu un citu sīkpreču piegāde; dzīvojamo un palīgtelpu mitrā uzkopšana 1 reizi nedēļā; logu siltināšana (aizlīmēšana) un mazgāšana 1 reizi gadā (tikai vientuļām personām); klienta veļas mazgāšana automātiskajā veļas mazgājamajā mašīnā vai veļas nodošana un saņemšana no veļas mazgātavas; palīdzība īres vai apsaimniekošanas maksas un ar dzīvojamās platības lietošanu saistīto komunālo maksājumu veikšanā; palīdzība dokumentu noformēšanā sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanai; sadzīves atkritumu iznešana.

 

 Otrais līmenis paredz pakalpojuma sniegšanu 5-6 stundas nedēļā un šādu pakalpojuma apjomu: ārstniecības personas izsaukšana; pārtikas produktu, medikamentu un citu sīkpreču piegāde; dzīvojamo un palīgtelpu mitrā uzkopšana 1 reizi nedēļā; logu siltināšana (aizlīmēšana) un mazgāšana 1 reizi gadā (tikai vientuļām personām); klienta veļas mazgāšana automātiskajā veļas mazgājamajā mašīnā vai veļas nodošana un saņemšana no veļas mazgātavas; palīdzība īres vai apsaimniekošanas maksas un ar dzīvojamās platības lietošanu saistīto komunālo maksājumu veikšanā; palīdzība dokumentu noformēšanā sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanai; sadzīves atkritumu iznešana; kurināmā ienešana; ūdens ienešana un izlietotā (netīrā) ūdens iznešana; palīdzība klienta personiskās higiēnas nodrošināšanā (mazgāšanās, ķemmēšanās, nagu griešana, skūšanās); palīdzība ēdiena pagatavošanā.

 

 Trešais līmenis paredz pakalpojuma sniegšanu 7-8 stundas nedēļā un šādu pakalpojuma apjomu: ārstniecības personas izsaukšana; pārtikas produktu, medikamentu un citu sīkpreču piegāde; dzīvojamo un palīgtelpu mitrā uzkopšana 1 reizi nedēļā; logu siltināšana (aizlīmēšana) un mazgāšana 1 reizi gadā (tikai vientuļām personām); klienta veļas mazgāšana automātiskajā veļas mazgājamajā mašīnā vai veļas nodošana un saņemšana no veļas mazgātavas; palīdzība īres vai apsaimniekošanas maksas un ar dzīvojamās platības lietošanu saistīto komunālo maksājumu veikšanā; palīdzība dokumentu noformēšanā sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanai; sadzīves atkritumu iznešana; kurināmā ienešana; ūdens ienešana un izlietotā (netīrā) ūdens iznešana; palīdzība klienta personiskās higiēnas nodrošināšanā (mazgāšanās, ķemmēšanās, nagu griešana, skūšanās); ēdiena gatavošana vai palīdzība ēdiena pagatavošanā; krāsns, plīts kurināšana; trauku mazgāšana; palīdzība gultas klāšanā.

 

 Ceturtais līmenis paredz pakalpojuma sniegšanu 9-15 stundas un šādu pakalpojuma apjomu: ārstniecības personas izsaukšana; pārtikas produktu, medikamentu un citu sīkpreču piegāde; dzīvojamo un palīgtelpu mitrā uzkopšana 1 reizi nedēļā; logu siltināšana (aizlīmēšana) un mazgāšana 1 reizi gadā (tikai vientuļām personām); klienta veļas mazgāšana automātiskajā veļas mazgājamajā mašīnā vai veļas nodošana un saņemšana no veļas mazgātavas; palīdzība īres vai apsaimniekošanas maksas un ar dzīvojamās platības lietošanu saistīto komunālo maksājumu veikšanā; palīdzība dokumentu noformēšanā sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības saņemšanai; sadzīves atkritumu iznešana; kurināmā ienešana; ūdens ienešana un izlietotā (netīrā) ūdens iznešana; palīdzība klienta personiskās higiēnas nodrošināšanā (mazgāšanās, ķemmēšanās, nagu griešana, skūšanās); ēdiena gatavošana vai palīdzība ēdiena pagatavošanā; krāsns, plīts kurināšana; trauku mazgāšana; palīdzība gultas klāšanā; palīdzība iekļūšanā gultā un izkļūšanā no tās, pozicionēšana un pārvietošanās; palīdzība tualetes apmeklēšanā, mutes dobuma higiēnas nodrošināšanā un protēžu kopšanā, palīdzība apģērbties un noģērbties; veļas un inkontinences līdzekļu nomaiņa; barošana.

 

 Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, sociālās aprūpes pakalpojumu dzīvesvietā ir tiesīga saņemt persona ar funkcionāliem traucējumiem, kura nespēj patstāvīgi veikt ikdienas mājas darbus vai pašaprūpi, dzīvo viena, kā arī, ja ar šo personu kopā dzīvojošas personas vai ģimenes locekļi vecuma, veselības stāvokļa vai citu apstākļu dēļ nevar nodrošināt šai personai nepieciešamo aprūpi.

 Pakalpojumu piešķir uz vienu gadu. Personām, kurām piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss, pakalpojumu piešķir uz trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusa periodu.

Skip to content