Spēkā stājušies saistošie noteikumi - Alūksnes novads

Spēkā stājušies saistošie noteikumi

 

  • No 3. septembra ir spēkā saistošie noteikumi Nr.16/2022 “Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2016. gada 24. marta saistošajos noteikumos Nr.6/2016 “Par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu Alūksnes novadā””.

 

 Saistošie noteikumi saskaņoti ar Ministru kabineta 2022. gada 21. jūnija noteikumiem Nr. 359 “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība”. Ar jauno kārtību ir noteikts, ka turpmāk mājas (istabas) dzīvnieku Lauksaimniecības datu centra mājas (istabas) dzīvnieku reģistra datubāzē reģistrēs praktizējošs veterinārārsts. Jaunā kārtība paredz notikumu ar dzīvnieku reģistrēšanas veidus, tostarp pašvaldībā, ko turpmāk nodrošinās Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs.

 Ar grozījumiem saistošajos noteikumos:

 1) svītrotas normas, kas ir regulētas ar augstāka spēka normatīvajiem aktiem, tostarp, atsevišķu notikumu ar mājas (istabas) dzīvnieku paziņošanas kārtība un pienākums apdzīvotās vietās savākt sava mājas (istabas) dzīvnieka ekskrementus;

 2) noteikumi papildināti ar administratīvo atbildību par to neievērošanu;

 3) Alūksnes novada pašvaldības policija tiek noteikta par kompetento institūciju, kas ir pilnvarota pašvaldības vārdā veikt normatīvajos aktos par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtību noteikto suņa apzīmēšanas un reģistrācijas prasību izpildes uzraudzību un kontroli;

 4) noteikumi papildināti ar normu par mājas (istabas) dzīvnieka atgūšanas no patversmes kārtību.

 

  • No 7. septembra ir spēkā saistošie noteikumi Nr.21/2022 “Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2010. gada 18. marta saistošajos noteikumos Nr. 11/2010 “Kārtība, kādā Alūksnes novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamajiem””.

 

 Ņemot vērā 2023./2024. mācību gadā plānotās izglītības reformas, lai saglabātu iespēju izglītojamajiem 2022./2023. mācību gadā turpināt mācības savā izvēlētajā izglītības iestādē, novēršot izglītības iestādes maiņu divus gadus pēc kārtas, ar šiem grozījumiem ir aktualizēti 2010. gada 18. marta saistošie noteikumi Nr. 11/2010 “Kārtība, kādā Alūksnes novada pašvaldība sedz braukšanas izdevumus vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamajiem”.

Grozījumi dod iespēju saņemt kompensāciju par braukšanas izdevumiem skolēniem, kas dzīvo pilsētas teritorijā, bet apmeklē novada administratīvajā teritorijā esošas vispārējās pamatizglītības iestādes.

 Pašvaldības saistošie noteikumi ir publicēti pašvaldības tīmekļa vietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/Saistošie noteikumi, valsts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un www.likumi.lv.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content