Aicinām balsojumā atbalstīt Glika ozolus, lai tie iegūtu titulu “Eiropas gada koks Latvijā”! - Alūksnes novads

Aicinām balsojumā atbalstīt Glika ozolus, lai tie iegūtu titulu “Eiropas gada koks Latvijā”!

Aicinām balsojumā atbalstīt Glika ozolus, lai tie iegūtu titulu “Eiropas gada koks Latvijā”!Glika ozoli neapšaubāmi ir viens no Alūksnes simboliem. Rādot saviem viesiem Alūksni, noteikti katrs alūksnietis palepojas arī ar šo īpašo, simbolisko vietu. Šogad sakarā ar reformācijas piecsimtgadi Latvijā un Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas jubileju Latvijas parkos un skvēros ir iestādīti tik daudzi Glika ozolu bērni!

 

Tagad mēs ikviens varam palīdzēt Glika ozoliem kļūt par Eiropas gada koku Latvijā un varbūt visā Eiropā! Glika ozoli ir iekļauti konkursa “Eiropas Gada koks Latvijā” balsojumā, pretendējot uz šo godpilno titulu.

 

Balsojums notiek līdz 1. novembrim. Balsot var vienu reizi par vienu koku.

Balsošana notiek šeit: https://www.eiropasgadakoks.lv/balsojums

 

Konkurss “Eiropas Gada koks” citviet Eiropā notiek jau kopš 2002. gada un to rīko ar mežu, zemi, vidi un vēsturi saistītās organizācijas. Latvija šajā konkursā piedalās kopš 2021. gada. Latvijas Mežu sertifikācijas padome un Latvijas Meža īpašnieku biedrība turpina pērn sākto tradīciju godināt īpašos kokus arī Latvijā un nest šos stāstus ārpus Latvijas robežām.

 

Konkursa mērķis ir mudināt cilvēkus iesaistīties vietējā vides un kultūras mantojuma izzināšanā un saglabāšanā, daloties ar aizraujošiem stāstiem par kokiem, kas ir daļa no mūsu dzīves, dabas, ainavas un vēstures.

 

No sabiedrības pieteiktajiem īpašajiem kokiem balsojumam ir izvirzīti 10 finālisti. Uzvarētājs tiks noteikts sabiedrības balsojumā un tas piedalīsies Eiropas konkursā. Konkursa pirmās vietas ieguvējam tiks veltīta arī īpaša sakopšanas talka un sagatavots video ar stāstu par Latvijas gada koku.

Skip to content