Topošajai Alūksnes izziņas centra ēkai svin Spāru svētkus - Alūksnes novads

Topošajai Alūksnes izziņas centra ēkai svin Spāru svētkus

Piektdien, 14. oktobrī, notika Spāru svētki topošajā Alūksnes izziņas centra ēkā, kas atradīsies pilsētas vēsturiskajā centrā, Ojāra Vācieša ielā 1.

Spāru svētki ēkas būvniecības procesā iezīmē zināmu paveiktu būvdarbu apjomu, kas svinīgi tiek iezīmēts ar vainagu, ko paceļ virs ēkas jumta konstrukcijas. Tā piektdien uz svinīgu mirkli pie izziņas centra ēkas tikās ēkas īpašnieka un būvdarbu pasūtītāja – Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji un būvnieki. Pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers un priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Druvis Tomsons pateicās būvniekiem par paveikto un vēlēja veiksmīgu turpmāko būvdarbu gaitu. Īpašas pateicības veltes būvniekiem piparkūku mājiņu izskatā bija sarūpējušas arī ēkas saimnieces – Alūksnes Tūrisma informācijas centra vadītāja Iveta Veļķere un vietniece Dace Bumbiere-Augule.

Līdztekus izziņas centra ēkas būvniecībai šis pašvaldības investīciju projekts paredz arī labiekārtot muižas parka galvenās ieejas priekšlaukumu iepriekšējā automašīnu stāvlaukuma vietā un ierīkot jaunu stāvlaukumu autotransporta novietošanai pie Pils un Ojāra Vācieša ielu krustojuma.

Pēc SIA “Arhitekta L. Šmita darbnīca” izstrādātā projekta būvdarbus objektā veic SIA “RERE MEISTARI”, būvuzraudzību nodrošina SIA “BBPV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Sanita Adlere.

 

FOTO: Evita Aploka, Jurijs Drozdovs
SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content