Ar tūrisma nozares uzņēmējiem apspriež jaunu novada tūrisma stratēģiju - Alūksnes novads

Ar tūrisma nozares uzņēmējiem apspriež jaunu novada tūrisma stratēģiju

Ar tūrisma nozares uzņēmējiem apspriež jaunu novada tūrisma stratēģijuPirmdien, 24. oktobrī, Alūksnes Tūrisma informācijas centrs bija aicinājis novada tūrisma nozares uzņēmējus uz tikšanos ar Vidzemes augstskolas asociēto profesoru Andri Kleperu sarunā par Alūksnes novada tūrisma stratēģiju 2023.-2027. gadam. A. Klepers ir atzīts tūrisma nozares profesionālis, ar kuru tūrisma stratēģiskās vadības plānošanā Alūksnes TIC sadarbojas jau vairākus gadus.

 

Jaunā perioda stratēģijas izstrādes gaitā novada tūrisma uzņēmēji aptaujā bija aicināti paust savu vērtējumu par pašreizējo situāciju nozarē novadā un potenciālo virzību. Tikšanās laikā A. Klepers iepazīstināja klātesošos ar aptaujas rezultātiem. Vēlāk arī tikšanās dalībniekiem bija iespēja izteikt savu vērtējumu par dažādām topošajā stratēģiskajā dokumentā iekļaujamām rīcībām nozares attīstības veicināšanai Alūksnes novadā.

 

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, uzrunājot tikšanās dalībniekus, uzsvēra, ka kopā ar uzņēmējiem pašvaldība ir paveikusi ļoti daudz, ņemot vērā novada ģeogrāfisko atrašanās vietu. Viņš atgādināja, ka tūrismu pašvaldība ir definējusi kā vienu no būtiskajām attīstāmajām komercdarbības nozarēm novadā. Tā kā ar tūrismu saistīto uzņēmumu darbība ir atkarīga no apmeklētāju daudzuma, arvien jādomā par jauniem pakalpojumiem un produktiem, un apmeklētāju piesaisti.

Domes priekšsēdētājs tikšanās dalībniekiem pastāstīja par vairākiem ar tūrismu un aktīvo atpūtu saistītiem projektiem, kurus pašvaldība īsteno un plāno, lai uzlabotu nepieciešamo infrastruktūru, tādejādi veicinot, ka uzņēmēji rada jaunus pakalpojumus.

Ar tūrisma nozares uzņēmējiem apspriež jaunu novada tūrisma stratēģiju

Skip to content