SIA “Rūpe” turpinās vadīt Artis Sviklis - Alūksnes novads

SIA “Rūpe” turpinās vadīt Artis Sviklis

Alūksnes novada pašvaldības kā SIA “Rūpe” kapitāldaļu turētāja pārstāvis, pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis (no labās) 7. novembrī kapitālsabiedrības valdes locekļa amatā uz atkārtotu termiņu apstiprināja Arti Svikli.

Alūksnes novada pašvaldības kā SIA “Rūpe” kapitāldaļu turētāja pārstāvis, pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis (no labās) 7. novembrī kapitālsabiedrības valdes locekļa amatā uz atkārtotu termiņu apstiprināja Arti Svikli. Evitas APLOKAS foto

Pirmdien, 7. novembrī, SIA “Rūpe” ārkārtas dalībnieku sapulcē valdes locekļa amatā uz pieciem gadiem apstiprināts pašreizējais kapitālsabiedrības valdes loceklis Artis Sviklis. Par viņa ievēlēšanu amatā lēma sabiedrības dibinātāja – Alūksnes novada pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvis, pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis. A. Svikļa atkārtotais pilnvaru termiņš sākas no šī gada 10. novembra.

 

Lai lemtu par esošā valdes locekļa ievēlēšanu uz atkārtotu pilnvaru termiņu, kapitāla daļu turētāja pārstāvis izvērtēja iepriekšējo piecu gadu darba rezultātus un pārliecinājās, vai nepastāv Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 37. panta ceturtajā daļā noteiktie ierobežojumi ieņemt minēto amatu. No A. Svikļa saņemts apliecinājums noteikto likuma prasību atbilstībai un piekrišana turpināt veikt SIA “Rūpe” valdes locekļa pienākumus.

 

Kapitāla daļu turētāja pārstāvis I. Berkulis ir izvērtējis pašreizējā valdes locekļa ieguldījumu sabiedrības darbībā pēdējo piecu gadu periodā. Ir pieaudzis pieslēgumu skaits ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem, palielinājies sniegto pakalpojumu apjoms un ieņēmumi no tiem, uzlabojušies arī kapitālsabiedrības finanšu rādītāji. SIA “Rūpe” ir īstenojusi gan savus būvprojektus ūdenssaimniecības pakalpojumu pieejamības palielināšanai, gan Eiropas Savienības fondu finansētu projektu sadarbībā ar pašvaldību. Kvalitatīvu funkciju veikšanu apliecina pakalpojumu lietotāju skaita pieaugums, avāriju skaita samazināšanās, ieviestā ArcGIS programmatūra, kas nodrošina gan klientiem, gan pašiem kapitālsabiedrības darbiniekiem ērti pārraugāmu apsaimniekojamo tīklu karti. Apjomīgu darbu kapitālsabiedrība veltījusi turpmāko piecu gadu darbības stratēģijai.

 

A. Sviklis iezīmēja kapitālsabiedrības aktuālās un nākotnes vajadzības, izaicinājumus. Viņš uzsvēra, ka galvenais kapitālsabiedrības mērķis ir nodrošināt Alūksnes novadu ar kvalitatīviem, mūsdienu normām atbilstošiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem. Iepriekšējo piecu gadu laikā SIA “Rūpe” ir pilnībā pārņēmusi ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas funkciju visā novada teritorijā. Veikti ieguldījumi atdzelžošanas staciju modernizēšanā pagastos, tīklu atjaunošanā, kas ir ļāvis samazināties avāriju skaitam. Kapitālsabiedrība plāno modernizāciju – sāks ieviest skaitītāju attālinātās nolasīšanas sistēmu, sākts darbs pie energopārvaldības sistēmas, atjaunojamo resursu (saules paneļu) izmantošanas. Viens no turpmākiem izaicinājumiem ir tīklu paplašināšana Alūksnē.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content