17. novembrī aicinām sveikt pašvaldības augstākā apbalvojuma “Sudraba zīle” saņēmējus - Alūksnes novads

17. novembrī aicinām sveikt pašvaldības augstākā apbalvojuma “Sudraba zīle” saņēmējus

Apbalvojums "Sudraba zīle"

Alūksnes novada pašvaldības domes 27. oktobra sēdē deputāti pieņēma lēmumu par pašvaldības augstākā apbalvojuma “Sudraba zīle” piešķiršanu. Apbalvojuma pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Republikas 104. gadadienai veltītajā pasākumā 17. novembrī pulksten 19.00 Alūksnes Kultūras centrā.

 

“Sudraba zīli” šogad saņems:

  • Toms un Marija Alleni no Somijas – nominācijā “Atbalsts kopienai” par sirdssiltumu un cilvēkmīlestību, ilgstoši un nesavtīgi atbalstot Liepnas pagasta un apkaimes kopienu;
  • Alvits Grīvnieks – nominācijā “Sabiedrība” par ilgtspējīgas tradīcijas saglabāšanu un nozīmīgu ieguldījumu Alūksnes pilsētas vizuālā tēla veidošanā;
  • Mirdza Korne – nominācijā “Sabiedrība” par godprātīgu un atbildīgu iesaisti Pededzes kopienas ikdienā, atbalstu jauniešu aktivitātēm;
  • SIA “Mārkalnas bruģis”, uzņēmuma valdes loceklis Arvis Līcis ar ģimeni – nominācijā “Tautsaimniecība” par noturīgu komercdarbību, ģimeniskas un atbildīgas attieksmes piemēru, atsaucību un Mārkalnes pagasta vārda popularizēšanu.

 

Paldies ikvienam, kas atsaucās Alūksnes novada pašvaldības aicinājumam un pieteica pretendentus apbalvojumam “Sudraba zīle”. Šogad šim apbalvojumam sabiedrība bija pieteikusi 16 pretendentus. Ar “Sudraba zīli” apbalvo personas par nozīmīgu veikumu vai sevišķiem nopelniem Alūksnes novada labā, kas var izpausties kā atsevišķs izcils darbs vai ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība novada attīstībā, ieguldījums vai izcili sasniegumi kādā jomā.

Aicinām ikvienu novada iedzīvotāju svinēt Latvijas 104. dzimšanas dienu kopā ar šiem nesavtīgajiem, aizrautīgajiem un sirsnīgajiem cilvēkiem, kurus sabiedrība ir pieteikusi pašvaldības apbalvojuma saņemšanai un kuru ieguldījums ir augsti novērtēts. Pasākumā ikvienam būs iespēja ar ziediem sveikt pašvaldības apbalvojuma saņēmējus.

Pēc apbalvojumu pasniegšanas ceremonijas būs iespēja baudīt novadnieka, jaunā un talantīgā Latvijas Nacionālā teātra aktiera Raimonda Celma un komponista Matīsa Žilinska koncertprogrammu “Tālie krasti”, kas tapusi, iedvesmojoties latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa romantiski tēlainajā dzejā. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content