MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI - Alūksnes novads

MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI

Meža mātes grupā, kopā ar skolotājām Jolantu APSĪTI, Lieni TOMIŅU un skolotāju palīgu Ivetu TUMŠEVICU, 2022./2023. mācību gadu uzsāka 17 zinātkāri, ieinteresēti 3 gadīgie bērni.  

 *Rudens laiks pagāja, iepazīstot vienam otru, apgūstot patstāvīgas ģērbšanās un higiēnas prasmes, lietu un materiālu pielietojumu, kārtību grupā, laukumā. Bērni mācījās draudzīgi kopā spēlēties, vienoties par kopīgiem rotaļu un mācību uzdevumiem, lai apgūtu jaunas prasmes, iemaņas savā ikdienas dzīvē.

*Bērniem ļoti patika aktīvās nodarbībās svaigā gaisā: laukumā, pastaigas uz parku, mežu. Laukumā rudens laikā patika čakli grābt lapas, veidot kaudzes. Labprāt   palīdzēja sētniecei tās likt maisā, ķerrā. Lasīja un veica matemātiskas darbības ar āboliem. Guva priekšstatu par videi draudzīgām pastaigām, veicot kādu „Dabas detektīva uzdevumu”. Pastaigās uz parku, mežu iepazina citu vidi, skaņas, smaržas, dabas daudzveidību. Praktiski plogingojot, veidoja izpratni par atkritumu šķirošanu un iespēju saudzēt apkārtējo vidi, kur paši uzturas. Interesanti bija meklēt dabas materiālus, pētīt to dažādību, gatavot radošos darbiņus no tiem.

*Apguva jaunas prasmes, iepazīstot darbošanos ar robotu Bee Bot. Putras dienā vingrinājās programmēt uz “ bitītes” virzienus, darbības soļus, lai noskaidrotu, kādas putras ir ēdienkartē. Veica norādes, lai noskaidrotu, kā sauc dažādos transporta līdzekļus, kā tie pārvietojas, no kā sastāv velosipēds, automašīna.

 *Lai interesantāk uz aizrautīgāk bērni iesaistītos un izprastu Ekoskolas gada tēmu “Transports”, aktīvi iesaistījāmies pastaigās akcijas ”Diena bez auto” ietvaros. Bērni mācījās ievērot ceļu satiksmes noteikumus gājējiem, atpazīt ceļa zīmes, marķējumus uz ceļiem. Pastaigā, izmantojot atribūtu ”Luksofors”, apguva virzienus, krāsas, drošības noteikumus. Vēroja dažādos transporta līdzekļus, vingrinājās tos atzīmēt tabulā, izdarīt secinājumus. Kopā ar skolotājām izdarīja secinājumus par smaržām, izplūdgāzēm, troksni vietās pilsētā, kur daudz transporta un salīdzināja ar pastaigu posmiem klusās ielās, bez transporta. Bērni guva priekšstatu, ka videi draudzīgāk ir pārvietoties ar kājām, velosipēdu, vai arī braukt kopā vairākiem cilvēkiem ar vienu transporta līdzekli, nevis katram ar savu, pa vienam.

* Praktiski mācījāmies, ka Mazas rīcības, ko katrs paveic atsevišķi, kopumā, rada lielu ietekmi!

Bez šoferiem mūsdienās neiztikt! Gaidot Šoferu dienu, nosūtījām sveicienus un iepriecinājām NMPD un starppilsētu autobusu šoferus ar gardiem, pašu gatavotiem mafiniem. Aicinājām būt atbildīgiem uz ceļa, ievērot satiksmes noteikumus auto vadītājiem, kā arī reizēm ieplānot savā ikdienā „Dienu bez auto”.

Rīcības dienās devāmies uz veikalu “Goba” un Alūksnes NVO biroju Dārza ielā, lai informētu sabiedrību, paustu domu: „Pārvietojies videi draudzīgi, ar kājām, ar velo, brauc retāk ar auto!” Bērni kopā ar skolotājām gatavoja plakātu ar īsiem ieteikumiem kā dzīvot videi draudzīgāk.

MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNU DARBĪGIE RUDENS MĒNEŠI

Sagatavoja: 5.grupas skolotājas  Jolanta APSĪTE, Liene TOMIŅA

Skip to content