Pabeigta Annas kultūras nama ēkas siltināšana - Alūksnes novads

Pabeigta Annas kultūras nama ēkas siltināšana

Pabeigta Annas kultūras nama ēkas siltināšana

Santas SUPES foto

Annas pagastā ekspluatācijā pieņemta kultūras nama ēka, kam ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu veikti vairāki energoefektivitātes uzlabošanas darbi.

Ēkas siltināšanu Alūksnes novada pašvaldība veica projektā “Energoefektivitātes paaugstināšana Alūksnes novada pašvaldības ēkā”. Bez kultūras nama ēkā atrodas arī pagasta bibliotēka, un plānots, ka līdz jaungadam uz ēku no pašreizējām telpām pārcelsies arī pagasta pārvaldes darbinieki. Nosiltināta fasāde, cokols, bēniņu grīda, nomainītas vienas ārdurvis un visā ēkā ierīkots energoefektīvs apgaismojums, nomainot daļu gaismekļu un visas spuldzes esošajos gaismekļos.

Pēc projekta īstenošanas samazināsies primārās enerģijas patēriņš un siltumnīcefekta gāzu apjoms gadā. Līdz ar primārās enerģijas patēriņa samazināšanos saruks arī pašvaldības izdevumi par energoapgādi un siltumapgādi.

Projekta finansējums sastāv no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem, valsts budžeta dotācijas un Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējuma. Būvdarbu izmaksas ir 126 802,63 EUR ar PVN, autoruzraudzības  – 1 076,90 EUR ar PVN, savukārt būvuzraudzības izmaksas – 4 356,00 EUR ar PVN.

Būvdarbus veica SIA “ACK būve”, autoruzraudzību nodrošināja SIA “Efekta”, būvuzraudzību – SIA “BBPV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Santa Supe.

ERAF

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content