Pēc būvdarbu pabeigšanas atklāti Jaunannas un Mālupes ceļi - Alūksnes novads

Pēc būvdarbu pabeigšanas atklāti Jaunannas un Mālupes ceļi

Pēc būvdarbu pabeigšanas atklāti Jaunannas un Mālupes ceļi

Jaunannas pagastā pēc pārbūves ekspluatācijā nodoto Centra ielu svinīgi atklāj pagasta pārvaldes vadītāja Vēsma Čugunova, Ritvars Gusts (SIA “VALRITO), domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, Matīss Avots un Klāvs Avots (SIA “ŪDRI-GRAVAS” un  SIA “GRAVAS”)

Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītā projekta “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” Nr.5.6.2.0/21/I/010 ietvaros noslēgušies vēl divu pagastu – Jaunannas un Mālupes – pašvaldības autoceļu būvdarbi un ceļi pieņemti ekspluatācijā. Kopumā minētais projekts ļāvis veikt vietējo uzņēmēju un lauksaimnieku attīstībai nozīmīgu ceļu pārbūvi septiņos Alūksnes novada pagastos.

 

Centra iela Jaunannā

Jaunannas pagastā veikta Centra ielas 2.un 3. kārtas pārbūve kopumā 1,1 km garumā. Pārbūves laikā iztīrīti grāvji, iebūvētas jaunas caurtekas, ierīkotas gājēju ietves, noasfaltēta ielas braucamā daļa, izveidotas nobrauktuves uz īpašumiem. Tāpat šis projekts ļāvis Centra ielā modernizēt ielu apgaismojumu, nātrija gaismekļu nomainot pret ekonomiskākajiem LED gaismekļiem.

Centra ielas pārbūves projektu izstrādājis SIA “Ceļu komforts”, būvdarbus veica SIA “8CBR”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “RoadLat” un SIA “RS Būvnieks”. Projektu vadīja Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas projektu vadītāja Santa Supe.

– Šogad pašvaldība saņēma vienu no lielākajiem finansējumiem, lai atbalstītu uzņēmējus. Ielas pārbūvi esam varējuši īstenot pateicoties tam, ka šeit blakus ir uzņēmēji, kas nodrošinās nepieciešamo rādītāju sasniegšanu – investīciju apjomu un jaunas darba vietas. Rezultātā ieguvēji ir gan uzņēmēji, gan vietējie iedzīvotāji. Paldies visiem projekta īstenošanā iesaistītajiem – pagasta pārvaldes vadītājai Vēsmai Čugunovai, uzņēmējiem, kas nodrošinās rādītāju sasniegšanu, būvniekiem, Plānošanas un attīstības nodaļai, – pārbūvētā ceļa posma svinīgajā atklāšanas brīdī sacīja Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

Atklāšanas brīdī klāt bija arī būvuzņēmuma pārstāvis SIA “8CBR” atbildīgais būvdarbu vadītājs Aldis Šaicāns un vietējo uzņēmumu pārstāvji – Ritvars Gusts (SIA “VALRITO”),  Andis Jansons (SIA “SINDA UN KO”), Matīss Avots un Klāvs Avots (SIA “ŪDRI-GRAVAS” un  SIA “GRAVAS”). SIA “VALRITO” valdes priekšsēdētājs Ritvars Gusts pārbūvēto ielu novērtēja kā būtisku ieguvumu uzņēmējiem un lauksaimniekiem, kas ikdienā ar dažādu tehniku pārvietojas šajā maršrutā, kā arī drošību gājējiem. Nākotnē tas, iespējams, varētu veicināt arī jaunu darbinieku piesaisti uzņēmumos.

Pēc būvdarbu pabeigšanas atklāti Jaunannas un Mālupes ceļi

 

Priedulāji-Kadiķi Mālupē

Atjaunoto ceļa posmu Mālupes pagastā svinīgi atklāj Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers un zemnieku saimniecības “KADIĶI M.A.” pārstāve Baiba Augstkalniete-Sarkane

Atjaunoto ceļa posmu Mālupes pagastā svinīgi atklāj Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers un zemnieku saimniecības “KADIĶI M.A.” pārstāve Baiba Augstkalniete-Sarkane

Mālupes pagastā veikta seguma atjaunošana 901 metru garam pašvaldības autoceļa Priedulāji-Kadiķi posmam – iztīrīti grāvji, izbūvētas caurtekas, atjaunots braucamās daļas segums, tajā skaitā arī 686 metrus garš posms asfaltēts, ierīkotas nobrauktuves uz īpašumiem.

Šī ceļa posma pārbūves projektu izstrādāja SIA “Ceļu komforts”, darbus veica SIA “Limbažu ceļi”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “R4F”. Projektu vadīja pašvaldības projektu vadītāja Santa Supe.

Atklājot ceļu, Dz. Adlers pateicās uzņēmējiem, kas strādā ceļa piegulošajās teritorijās un nodrošinās nepieciešamo rādītāju – investīciju un darba vietu – sasniegšanu, līdz ar to pašvaldībai bija iespējams pārbūvēt šo ceļu, kas būs ieguvums arī vietējiem iedzīvotājiem.

Atklāšanā piedalījās SIA “R4F” būvuzraugs Armīns Saidāns un zemnieku saimniecības “KADIĶI M.A.” pārstāve Baiba Augstkalniete-Sarkane. Viņa sacīja, ka ceļa pārbūve noteikti padarīs vieglāku un ērtāku tā lietošanu – nebūs bedru un putekļu, kas bija liela problēma sezonas laikā, kad satiksme intensīva.

 

ERAF projekts “Uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstība Alūksnes novadā” ir finansiāli un aktivitāšu ziņā apjomīgākais projekts, ko īsteno Alūksnes novada pašvaldība.  Šis projekts ietver ražošanas ēkas “Biznesa stacija” būvniecību, Tālavas un Gulbenes ielu posmu pārbūvi, ūdensapgādes infrastruktūras uzlabošanu Pilssalas ielas posmā, Alūksnē, trīs ražošanas ēku būvniecību novada teritorijā, uzņēmējdarbības attīstībai nozīmīgu ceļu un to posmu pārbūvi septiņos novada pagastos.

 

Šī projekta mērķis ir izveidot komercdarbībai piemērotu infrastruktūru novadā, radot jaunas darbavietas, piesaistot nefinanšu investīcijas un revitalizējot degradētu teritoriju. Projekts vērsts uz saimnieciskās darbības veicējiem pilsētā un novadā – vairāk nekā 32 uzņēmumiem, kuru pamatdarbības jomas ir saistītas ar ražošanu, vairumtirdzniecību, pārvadājumiem un citām novada attīstībai svarīgām nozarēm, kā arī potenciālajiem komersantiem, investoriem, vietējiem uzņēmumiem un projekta sadarbības partneriem.

Pēc būvdarbu pabeigšanas atklāti Jaunannas un Mālupes ceļi

FOTO: Evita Aploka

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

ERAF
Skip to content