No 1. janvāra mainīsies maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu - Alūksnes novads

No 1. janvāra mainīsies maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

SIA “Pilsētvides serviss” informē par izmaiņām maksā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Alūksnes novadā, kas stāsies spēkā no 2023. gada 1. janvāra.

Ņemot vērā to, ka no nākamā gada, līdzīgi kā pērn, valstī palielināsies dabas resursu nodoklis par nešķiroto sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonos, izmaiņas skars arī izmaksas par nešķiroto atkritumu izvešanu iedzīvotājiem un uzņēmumiem. Šobrīd dabas resursu nodokļa likumā noteikts, ka 2022. gadā dabas resursu nodokļa likme par vienas tonnas sadzīves atkritumu noglabāšanu poligonā ir 80 eiro par tonnu, savukārt no 2023. gada – 95 eiro par tonnu. Atkritumu apsaimniekošanas likuma 39. panta 12. daļā noteikts, ka atkritumu apsaimniekotājs ir tiesīgs iekļaut atkritumu apsaimniekošanas maksā poligona tarifu un dabas resursu nodokļa aktuālo likmi to izmaiņu gadījumā ar to spēkā stāšanās dienu. 

Izmaksas par sadzīves nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu no 2023. gada 1. janvāra Alūksnes novadā būs 21,84 EUR/m3 (bez PVN)  jeb 26,43 EUR/m3 (ar PVN).

Lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanas maksa no 2023. gada 1. janvāra Alūksnes novadā būs 22,48 EUR/ m3 (bez PVN)  jeb 27,20 EUR/m3 (ar PVN).

Izmaiņas SIA “Pilsētvides serviss” maksā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu veido tikai un vienīgi DRN likmes pieauguma proporcija.

Atgādinām, ka izdevumus par sadzīves atkritumu izvešanu iespējams samazināt, tos pareizi šķirojot.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar SIA “Pilsētvides serviss” klientu apkalpošanas centru. Tālrunis: 26622989, e-pasts: aluksne@pilsetvide.lv

Skip to content