Pirmsskolas izglītības iestādes “Cālis” audzēkņiem vietas tiks nodrošinātas - Alūksnes novads

Pirmsskolas izglītības iestādes “Cālis” audzēkņiem vietas tiks nodrošinātas

Alūksnes novada pašvaldības dome 29. decembrī pieņēma lēmumu par Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādes “Cālis” slēgšanu, šī procesa pabeigšanu paredzot līdz 2023. gada 31.  augustam.

Rotaļlietas

 

Šajā mācību gadā pirmsskolas izglītības iestādi “Cālis” apmeklē 50 bērni trīs speciālās pirmsskolas izglītības programmās. No 2023. gada 1. septembra stāsies spēkā Ministru kabineta noteikumi par nepieciešamo minimālo platību vienam bērnam. Saskaņā ar tiem PII “Cālis” pašreizējās telpās būtu iespējams uzņemt vien 35 bērnus. Iestādē strādā 11 pedagoģiskie un 10 saimnieciskie darbinieki.

 

PII “Cālis” audzēkņu izvietošana ir prioritārs jautājums. No pašreizējiem 50 iestādes audzēkņiem 11 bērni šī gada septembrī uzsāks skolas gaitas, tātad vieta pirmsskolas izglītības grupā būs nepieciešama 39 bērniem. Šiem PII “Cālis” audzēkņiem ir rezervētas vietas Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādēs “Pienenīte”, “Sprīdītis” un Alūksnes vidusskolas pirmsskolas grupā. Pārejot uz jaunām izglītības iestādēm, bērniem nodrošinās arī vajadzīgo atbalstu.

 

PII “Cālis” atrodas īpašumā, kas nepieder pašvaldībai, līdz ar to ir ierobežotas pašvaldības budžeta līdzekļu ieguldīšanas iespējas iestādes infrastruktūras attīstīšanā. Telpas ir pielāgotas pirmsskolas izglītības darbības nodrošināšanai, tomēr pastāv ierobežojumi mācību procesa organizēšanai un grupu izvietošanai 2. stāvā, kas samazina uzņemamo bērnu skaita iespējas. Tā Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir noteicis, ka ēkas 2. stāvā nav pieļaujama grupu darbība, līdz ar to šobrīd grupu darbs pamatā notiek 1. stāvā.

 

Ēkā ir krāšņu apkure, tā nav siltināta, tāpēc ir grūti nodrošināt vienmērīgu temperatūras režīmu visās telpās, īpaši ziemā. Pašvaldība apzinājusi, ka tuvākajos piecos gados ēkas infrastruktūras uzlabošanā būtu nepieciešami apjomīgi ieguldījumi, lai nodrošinātu mūsdienīgu, kvalitatīvu, drošu vidi mācību procesā. Divām krāsnīm nepieciešams kapitālais remonts, jo tehniskā stāvokļa dēļ tās nākamajā mācību gadā neremontētas vairs nedrīkst ekspluatēt, vajadzīgi jumta seguma remontdarbi, ēkas pamatu vertikālās hidroizolācijas ierīkošana kopā ar ēkas siltināšanu, apkures sistēmas pārbūve.

 

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content