Ar 1. februāri zemāki siltumenerģijas tarifi - Alūksnes novads

Ar 1. februāri zemāki siltumenerģijas tarifi

Ar 1. februāri zemāki siltumenerģijas tarifiSabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ziņo, ka izvērtējusi un 12. janvāra padomes sēdē izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus vēl sešiem komersantiem, tajā skaitā arī komersantam SIA “Alūksnes enerģija”. Ar 1. februāri Alūksnē, Piņķos, Aizkrauklē, Daugavpilī siltumenerģijas tarifi būs zemāki, taču Bauskā un Valmierā – augstāki.

 SPRK vadītāja Alda Ozola skaidro: “Siltumenerģijas tarifi turpina samazināties pārsvarā tiem komersantiem, kuriem ir noslēgti īstermiņa dabasgāzes līgumi vai tie noslēgti par mainīgu cenu. Šobrīd tendence rāda, ka komersantu vidū ekstremāli augstie tarifi, kas apstiprināti pagājušajā gada vasarā vai rudenī, pakāpeniski sāk samazināties, tomēr daļa no tiem joprojām saglabājas virs valstī noteiktā atbalsta augstākā sliekšņa – 150 EUR/MWh”.

No š.g. 1. februāra siltumenerģijas lietotājiem Alūksnē tarifs būs 92,98 EUR/MWh jeb par 11,8% zemāks. Jaunais tarifs būs spēkā līdz š.g. 30. aprīlim. Tarifs samazinājies, pateicoties šķeldas un granulu cenu samazinājumam tirgū. Komersanta tarifā iekļautās kurināmā izmaksas 61% no kopējām izmaksām. Lietotāji turpinās saņemt daļu no valsts atbalsta, ņemot vērā, ka tarifs pārsniedz 68 EUR/MWh slieksni. Attiecīgi maksa par piegādāto siltumenerģiju ar valsts atbalstu būs 80,49 EUR/MWh.

Ar visiem atbalsta mehānismiem energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājumam, SPRK aicina iepazīties Ekonomikas ministrijas tīmekļvietnē: https://www.em.gov.lv/lv/valsts-atbalsts-20222023-apkures-sezona

Siltumenerģijas tarifus nosaka bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), norādītie tarifi ir bez PVN.

Skip to content