29. janvārī uz Alūksnes ezera pie Pilssalas Latvijas čempionāta posms motokrosā - Alūksnes novads

29. janvārī uz Alūksnes ezera pie Pilssalas Latvijas čempionāta posms motokrosā

29. janvārī uz Alūksnes ezera pie Pilssalas Latvijas čempionāta posms motokrosā

Jau šo svētdien, 29. janvārī, Alūksnē tiks atklāta ziemas motokrosa sezona.

 

Apstiprināts pārceltā apvienotā Latvijas čempionāta, Latvijas kausa un junioru ziemas motokrosa 1. posma datums un vieta. Sacensības notiks šo svētdien, 29. janvārī Alūksnes ezera “Pilssala” teritorijā. Pasākumu rīko Biedrība “Motoklubs Ape” sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību.

 

Sākotnēji Latvijas ziemas motokrosa čempionāta pirmajam no trim paredzētajiem posmiem bija jānotiek 14. janvārī, Apē, taču pārāk silto laikapstākļu dēļ tas tika atcelts. Pēc ilgākas apspriedes sacensības no Apes tiek pārceltas uz Alūksnes novada Alūksnes ezera Pilssalas teritoriju.

 

“Ar Alūksnes pašvaldību panācām vienošanos, ka varam rīkot sacensības uz ledus, jo arī treniņus aizvadām uz ledus pa Alūksnes ezeru. Tiesa, tā kā tas notiek uz ezera, ir vairāki noteikumi un papildus prasības, kas jāievēro. Kluba džeki visi bija ar mieru palīdzēt uzrīkot šo posmu un tāpēc tas notiek,” skaidroja sacensību organizators Sandris Janušs.

 

Skatītājiem sacensību apmeklējums ir bez maksas. Sacensības skatītāji varēs vērot no Pilssalas, no tilta, no Tempļa kalna. Skatītājiem automašīnas jānovieto kadā no tuvākajiem stāvlaukumiem, piemēram, Pie Alūksnes Kultūras centra Brūža ielā, Skolas ielā vai citviet. Pilssalā darbosies kafejnīca “Sala”.

 

Šogad Ziemas motokrosa sacensībās būs tikai klasiskais motokross bez Skijoringa. Stiprākie tiks noskaidroti 14 klasēs: KBR MX1, KBR MX2, KAR MX1, KAR MX2, MX50, MX65, MX85, MX Open, Q50, Q100, Q Juniori, Q Open, ATV 4×4 un Pitbike Open.

Skip to content