Ekspluatācijā pieņemts Alūksnes Sporta centrs - Alūksnes novads

Ekspluatācijā pieņemts Alūksnes Sporta centrs

Ekspluatācijā pieņemts Alūksnes Sporta centrsAlūksnes novada pašvaldība saņēmusi Būvniecības valsts kontroles biroja aktu par Alūksnes Sporta centra pieņemšanu ekspluatācijā.

 

Projektu “Izglītības un sporta centra izveide Alūksnes pilsētā” Alūksnes novada pašvaldība īsteno kā augstas gatavības projektu ar atbalstu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas.

 

Investīciju projekta ietvaros izbūvēta Alūksnes Sporta centra ēka un tās funkcionēšanai nepieciešamā infrastruktūra, nojaukts vecais sporta angārs, tā vietā izveidojot stāvlaukumu, pārbūvēts Darba ielas posms. Daudzfunkcionālā sporta zāle sevī ietver sporta spēļu laukumu basketbolam, volejbolam, florbolam un telpu futbolam, vieglatlētikas zonu, skrejceļus, sprinta, tāllēkšanas, augstlēkšanas un lodes grūšanas sektorus, kā arī džudo, trenažieru un vingrošanas zāles.

 

Jaunā sporta infrastruktūras būve ir nozīmīgs ieguvums mācību procesa nodrošināšanai, iedzīvotāju un sporta biedrību aktivitātēm un sporta sacensību organizēšanai Alūksnes novadā. Ēkas saimnieki būs Alūksnes Sporta skola, bet telpas sporta aktivitātēm varēs izmantot ikviens novada iedzīvotājs. Tā kā ēka ir pieņemta ekspluatācijā, izglītības iestāde varēs pakāpeniski kārtot nepieciešamās formalitātes un sākt pārcelšanos uz jaunajām telpām. Visiem interesentiem būs iespējams apmeklēt jauno sporta centru atvērto durvju dienā, par kuras norises datumu pašvaldība informēs atsevišķi.

 

– Alūksnes novada pašvaldībai ir svarīgi, lai novada iedzīvotājiem būtu pieejama kvalitatīva un mūsdienīga infrastruktūra. Jau pirms desmit gadiem pašvaldības attīstības plānos kā vienu no galvenajām prioritātēm iekļāvām novada sporta zāles izveidi. Šī mērķa sasniegšanai esam ieguldījuši daudz darba un enerģijas. Pateicoties valdības izveidotajai augstas gatavības projektu atbalsta programmai, varējām sākt būvniecību, – uzsver Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

 

Darbus objektā veica SIA “MONUM”, projekta autors – SIA “BM-projekts”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Inese Zīmele-Jauniņa.

Ekspluatācijā pieņemts Alūksnes Sporta centrs

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content