“Ilgāja zivtiņā” rekordskaits dalībnieku un valstu konkurencē desmitā uzvara Latvijai - Alūksnes novads

“Ilgāja zivtiņā” rekordskaits dalībnieku un valstu konkurencē desmitā uzvara Latvijai

11. februārī Latvijas-Igaunijas pierobežā Veclaicenes pagastā 65 Latvijas un 33 Igaunijas makšķernieki piedalījās jau par labu pierobežas tradīciju kļuvušajās zemledus makšķerēšanas sacensībās “Ilgāja zivtiņa” jeb “Kikkajärve kalakõnõ”.

 

 Šoreiz ceļu uz Veclaiceni bija mērojuši ne tikai Alūksnes novada un tuvējās Igaunijas apkaimes makšķernieki, bet arī viesi no tālākām vietām Latvijā un kaimiņvalstī.

 

Jāteic uzreiz – desmitajās sacensībās desmito reizi ceļojošais uzvarētāju kauss Latvijas makšķerniekiem un turpmāko gadu tas glabāsies Veclaicenē.

 

Individuālā vērtējumā arī visi uzvaras lauri Latvijas pārstāvjiem, vērtējot pēc lielākā zivju kopsvara: 1. vietā – Ļena Rence 2. vietā – Uģis Jukse 3. vietā – Andrejs Devjatens. Pasākumā tika pasniegtas arī vairākas īpašās balvas. Par lielāko zivi – 52 cm garu līdaku – balvu saņēma Ļena Rence. Viņa tika sumināta arī kā sacensību vecākā dalībniece. Nauris Konstants saņēma balvu par mazāko nomakšķerēto zivi – tikai 8 cm gara. Savukārt pie pašam savas makšķerēšanas kastes tika jaunākais sacensību dalībnieks – četrgadnieks Kristofers Junkurs.

 

Paldies Veclaicenes līnijdeju dejotājiem, akordeonistei Mallei Vissel no Krabiem par priekšnesumiem, kas uzmundrināja sacensību dalībniekus un radīja jauku atmosfēru.

 

Biedrība “Dod ķepu” ikvienam piedāvāja īpašu iespēju – izbraucienus haskiju vilktos pajūgos.

 

Pasākumu rīkoja Alūksnes novada pašvaldība kopā ar Veclaicenes aktīvajiem cilvēkiem un sadarbības partneriem no Krabiem. Paldies par lieliskajām balvām, ko sacensību dalībniekiem bija sarūpējuši SIA “Pie Zvejnieka” un SIA “RC Ainava”!

Rezultāti (LATEST)

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content