Aicina iedegt sveces Ukrainas aizstāvju atbalstam un piedalīties palīdzības akcijā - Alūksnes novads

Aicina iedegt sveces Ukrainas aizstāvju atbalstam un piedalīties palīdzības akcijā

Aicina iedegt sveces Ukrainas aizstāvju atbalstam un piedalīties palīdzības akcijāPiektdien, 24. februārī, aprit gads kopš tā rīta, kad pamodāmies ar stindzinošu vēsti – Krievija ir iebrukusi Ukrainā. Šis gads ir krasi mainījis prioritātes, licis pārskatīt vērtības, radījis daudz satraukuma, bet arī parādījis, cik vienoti un spēcīgi varam būt, atbalstot Ukrainu un tās tautu, arī šeit, Alūksnes novadā.

 

Apritot gadam kopš Krievijas uzsāktā nežēlīgā kara, 24. februārī no pulksten 9.00 pie Mātes tēla, Alūksnē, visas dienas garumā Alūksnes novada pašvaldība un Alūksnes Kultūras centrs ikvienu iedzīvotāju aicina iedegt svecītes, tādejādi paužot atbalstu Ukrainas varoņiem un viņu nenogurstošai cīņai par savas valsts brīvību.

 

Savukārt 26. februārī biedrība “Jaunieši Alūksnes novadam” kopā ar Ukrainas iedzīvotājiem aicina uz Tautu sadraudzības svētkiem no pulksten 12.00 līdz 14.00 pie Alūksnes novada Sabiedrības centra Dārza ielā 8A, Alūksnē. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties kopīgā maskēšanās tīkla siešanā, ziedot akcijai “Atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiem Alūksnes novad”, kā arī cienāties ar ukraiņu ceptām pankūkām. Maskēšanās tīkla pīšanai iedzīvotāji aicināti ņemt līdzi piemērota materiāla un krāsas audumus – matētus, vidēji biezus, zemes toņos (brūns, pelēks, bēšs, tumši zaļš) vai arī nogādāt tos Sabiedrības centrā jau iepriekš.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content