Sākusies lokālplānojumu publiskā apspriešana - Alūksnes novads

Sākusies lokālplānojumu publiskā apspriešana

No 8. marta līdz 5. aprīlim noteikts publiskās apspriešanas termiņš diviem novada teritorijas plānošanas dokumentiem – lokālplānojuma, kas groza Alūksnes novada teritorijas plānojumu 2015.-2027. gadam īpašumā Alsviķu ielā 2, Alūksnē, 1. redakcijai un lokālplānojuma, kas groza novada teritorijas plānojumu 2015.-2027. gadam nekustamajā īpašumā “Silakalns”, Ziemera pagastā, 1.  redakcijai.

 

Lokālplānojuma izstrāde īpašumam Alsviķu ielā 2 saistīta ar teritorijas izmantošanas iespējām mūsdienīga daudzdzīvokļu dzīvojamās apbūves kvartāla attīstībai, atbilstošas  infrastruktūras  (piekļuve, centralizētās inženiertehniskās apgādes tīkli, labiekārtota ārtelpa) izveidei, grozot teritorijas funkcionālo zonējumu no publiskās apbūves teritorijas uz daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritoriju un koriģējot dabas un apstādījumu teritorijas īpatsvaru un robežas.

 

Dokumenta 1. redakcijas publiskās apspriešanas laikā sabiedrība aicināta iesaistīties šādos līdzdalības pasākumos:

  • publiskās apspriešanas sanāksmē 23. martā plkst. 17.15 pašvaldības administratīvās ēkas zālē, Dārza ielā 11, Alūksnē,
  • attālināti – video konferencē ZOOM platformā 30. martā plkst. 17.30, interesentiem iepriekš piesakoties piekļuves saites saņemšanai uz e-pastu sarmite@g93.lv.

 

Ar lokālplānojuma 1. redakciju klātienē var iepazīties pašvaldībā Dārza  ielā 11, Alūksnē, 300. kabinetā, darba dienās pašvaldības darba laikā, iepriekš piesakot apmeklējumu pa telefonu 26668502 vai e-pastā: rimma.mellenberga@aluksne.lv. Elektroniski dokuments pieejams sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Aktuālās apspriešanas un valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā geolatvija.lv sadaļā Teritorijas attīstības plānošana.

 

Lokālplānojuma īpašumam “Silakalns”, Ziemera pagastā, attīstības priekšlikums paredz to noteikt par rūpnieciskās apbūves teritorijas funkcionālo zonu ar precizētiem teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumiem, lai nodrošinātu iespēju tajā būvēt biogāzes rūpnīcu ar atbilstošu infrastruktūru. Secinājumos norādīts, ka paredzētā saimnieciskā darbība nebūs pretrunā normatīvo dokumentu prasībām vides aizsardzības un dabas aizsardzības jomā.

 

Šī dokumenta publiskās apspriešanas ietvaros sabiedrības līdzdalībai būs organizēti pasākumi:

  • publiskās apspriešanas sanāksme 22. martā  plkst. 17.00 Māriņkalna tautas namā “Līksmēs”, Māriņkalnā, Ziemera pagastā,
  • attālināti – video konference ZOOM platformā 27. martā plkst. 17.00, interesentiem iepriekš piesakoties piekļuves saites saņemšanai uz e-pastu rimma.mellenberga@aluksne.lv.

 

Ar lokālplānojuma 1. redakciju un Vides pārskata projektu var iepazīties pašvaldībā Dārza  ielā 11, Alūksnē, 300. kabinetā, darba dienās pašvaldības darba laikā, iepriekš piesakot apmeklējumu pa telefonu 26668502 vai e-pastā: rimma.mellenberga@aluksne.lv, kā arī Māriņkalna bibliotēkā, “Pagastmājā”, Māriņkalnā, Ziemera pagastā, tās darba laikā. Elektroniski dokuments pieejams sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Aktuālās apspriešanas un valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā geolatvija.lv sadaļā Teritorijas attīstības plānošana, vai caur saiti https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_23192.

Skip to content