Ekonomikas ministre darba vizītē apmeklēs Alūksnes novadu - Alūksnes novads

Ekonomikas ministre darba vizītē apmeklēs Alūksnes novadu

Ekonomikas ministre darba vizītē apmeklēs Alūksnes novaduEkonomikas ministre Ilze Indriksone ceturtdien, 30.martā, darba vizītē apmeklēs Alūksnes novadu, lai ar uzņēmējiem un novada vadību pārrunātu aktuālos uzņēmējdarbības konkurētspējas  un cilvēkkapitāla attīstības veicināšanas jautājumus, savukārt ar Ernsta Glika Alūksnes valsts ģimnāzijas skolēniem runās par STEM priekšmetu nozīmi nākotnes karjeras veidošanā.

“Ilgtspējīgai ekonomikas izaugsmei un transformācijai nepieciešams ne vien panākt uzņēmumu straujāku konkurētspējas celšanos un inovācijas kapacitātes palielināšanu, kas radīs gan jaunas un labi apmaksātas darba vietas, gan veicinās mērķtiecīgu investīciju piesaisti, bet arī nodrošināt augsti kvalificētu darbaspēku produktīvām nozarēm. Lai to panāktu, ir nepieciešama koordinēta sadarbība ar uzņēmējiem un pašvaldībām,” norāda ekonomikas ministre Ilze Indriksone.

Ar Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju  Dzintaru Adleru, pašvaldības pārstāvjiem un uzņēmējdarbības speciālistiem ministre pārrunās darbaspēka, mājokļu pieejamības un infrastruktūras jautājumus, kā arī iepazīsies ar novada ekonomisko aktivitāti un plānotajiem attīstības projektiem uzņēmējdarbības vides uzlabošanai un tūrisma veicināšanai reģionā.

Vizītes ietvaros ministre apmeklēs vienīgo koka ēveļskaidu plātņu ražotāju Baltijas valstīs uzņēmumu CEWOOD, kas pērnā gada nogalē kā pirmais noslēdza līgumu Ekonomikas ministrijas jaunajā atbalsta programmā lielo investīciju projektu īstenošanai un šobrīd novadā paplašina savu darbību, veicot ieguldījumus tehnoloģisko procesu ieviešanā un jaunas ražotnes izveidē. Tāpat ministre viesosies vietējā ģimenes šūšanas uzņēmumā LINDEN, kas gatavās ražošanas fabriku ir izvietojis Alūksnes novada pašvaldības industriālajā ēkā.

Lai pārrunātu ar jauniešiem eksakto jeb STEM priekšmetu nozīmi nākotnes profesijas izvēlē, ekonomikas ministre viesosies Ernsta Glika Alūksnes valsts ģimnāzijā. Pagājušajā gadā, piedaloties nodibinājuma “Iespējamā misija” konkursā, skola ieguva AS “Latvenergo” balvu – modernu un mūsdienīgu fizikas kabineta aprīkojumu, kā arī fizikas skolotāju apmācību. Ekonomikas ministrija, kopā ar uzņēmējiem aktīvi iesaistās atbalsta sniegšanā   skolēnu  zināšanu uzlabošanai un intereses radīšanai par matemātikas, fizikas un ķīmijas mācību priekšmetiem, lai veicinātu Latvijas cilvēkkapitāla un zinātņietilpīgo inovāciju attīstību.

Skip to content