Aicina dāvināt idejas Alūksnes Bānīša stacijas kvartāla sienu apgleznojumiem - Alūksnes novads

Aicina dāvināt idejas Alūksnes Bānīša stacijas kvartāla sienu apgleznojumiem

Šoruden 120 gadu jubileju svinēs Baltijā vienīgais regulāri kursējošais šaursliežu vilciens jeb Gulbenes-Alūksnes Bānītis. Jubilejas gaidās Alūksnes novada pašvaldība aicina radošus cilvēkus iesniegt savas idejas Alūksnes Bānīša stacijas kvartāla ēku sienu apgleznojumiem.

– Alūksnes dzelzceļa stacijas kvartāls ir sācis veidoties 19.-20. gadsimta mijā, kad uzbūvēja šaursliežu dzelzceļa līniju Pļaviņas-Valka. Laika gaitā dzelzceļa līnijas garums ir sarucis un mūsdienās Alūksnes stacija ir kļuvusi par maršruta gala staciju. Te mijiedarbojas dažādu laiku arhitektūra, notiek aktīva uzņēmējdarbība un attīstās daudzveidīgs tūrisma pakalpojumu piedāvājums, dodot iespēju veidoties arī urban art tradīcijām, – saka Alūksnes Tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece, Alūksnes Bānīša stacijas vadītāja Dace Bumbiere-Augule.

 Visā savas darbības laikā šaursliežu vilcienam ir bijusi būtiska loma – tas ir bijis gan darba vieta, gan pārvietošanās līdzeklis, gan iedvesmotājs. Tādēļ, turpinot vilciena kā iedvesmas avota ideju, aicinām ikvienu radošu personību dāvināt savu māksliniecisko ideju Bānīša stacijas kvartāla attīstībai Alūksnē!

 Lai raisītu iztēli un palīdzētu apjaust apgleznojamo sienu apjomu un struktūru, kā arī atklātu kopējo teritorijas būtību, piedāvājam iepazīties ar Bānīša stacijas kvartāla sienas gleznojumu koncepciju ŠEIT.

 Aicinām idejās ietvert dinamiku, kas saistās ar dzelzceļa staciju dažādos laikos, un emocijas, ko rada vilciena pienākšana un atiešana, cilvēku pulcēšanās un citas norises stacijā. Zīmējums un tā paustā doma būs lielisks pienesums un dāvinājums Gulbenes-Alūksnes Bānītim 120. gadadienā, kas tiks svinēta šoruden. Esi radošs un laikmetīgs, dāvini savu ideju Alūksnei un, iespējams, tieši Tavs jaundarbs kļūs par mākslas projektu pilsētvidē!

Jūsu idejas sagaidām skiču formā vismaz A4 izmērā jebkādā vizuālā izpildījumā (krāsains/melnbalts, zīmulis, guaša, akrils, grafika un tml.). Aicinām skices iesniegt līdz 28. aprīlim klātienē Alūksnes novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā (Dārza ielā 11, Alūksnē, 1. stāvā) vai elektroniski, nosūtot uz e-pastu: una.tetere-teterovska@aluksne.lv. Iesniedzot apgleznojuma skici, lūdzam autorus norādīt savu kontaktinformāciju saziņai.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content