Latvijas Valsts prezidenta pateicības vēstule - Alūksnes novads

Latvijas Valsts prezidenta pateicības vēstule

Šogad 3. maijā Alūksnes novadā viesojās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti. Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers ir saņēmis Valsts prezidenta pateicības vēstuli par sirsnīgu uzņemšanu saturiski piepildītā darba vizītē.

Esam gandarīti par iespēju uzņemt viesos Latvijas Valsts prezidentu ar kundzi, iepazīstināt viņu ar novada attīstības virzību, izaicinājumiem un veiksmēm.

 

“Augsti godātais Adlera kungs!

 

Savā un dzīvesbiedres Andras Levites vārdā pateicos Jums, Sanitai Adleres kundzei, Alūksnes novada pašvaldības vadībai un darbiniekiem, izglītības jomas un tūrisma nozares pārstāvjiem par sirsnīgu uzņemšanu saturiski piepildītā darba vizītē šā gada 3. maijā! Augstu vērtēju arī 4. maijā Alūksnē organizēto Latvijas republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīto militāro parādi.

Vizītes laikā pārliecinājos, ka Alūksnes novadam ir drosme veikt reformas tādās nozīmīgās jomās kā pārvaldība, pakalpojumi iedzīvotājiem un izglītība. Pašvaldībai savā darbā jāspēj līdzsvarot pakalpojumu pieejamību, kvalitāti un esošos resursus. Jūs esat teicams piemērs tam, ka tas ir iespējams, kaut arī ne viegli īstenojams.

Pacilājošu un patriotisku noskaņojumu radīja 4. maijam veltītais pasākums Alūksnes novada vidusskolā. Tajā sastapu arī valsts aizsardzības mācības audzēkņus un Jaunsardzes centra instruktorus. Paldies skolas vadībai un mācībspēkiem par ieguldījumu Latvijas drošības un tēvzemes mīlestības vairošanā!

Tūrisms līdzās ražošanai un kokapstrādei ir kļuvis par Alūksnes novada ekonomikai nozīmīgu nozari. Gulbenes-Alūksnes šaursliežu dzelzceļš jeb bānītis, gleznainais Alūksnes ezers, sakoptā Pilssala, Tempļakalna parks, Jaunā pils, Opekalna baznīca un atraktīvais muzejs “Malēnieša pasaule” Jaunlaicenē ir vien daži no iemesliem apciemot Alūksnes novadu. Paldies tūrisma nozares pārstāvjiem par domapmaiņu! Paldies par iespēju sajust malēniskās identitātes kodolu! Novēlu arvien vairāk gandarītu viesu, kas Alūksnes novadā smeļas iedvesmu un atgūst spēkus!

Savukārt Andrai Levitei bija patiess prieks iepazīties ar Ernsta Glika Bībeles muzeju un aplūkot Ernsta Glika stādītos ozolus. Savstarpēji bagātinoša bija arī saruna ar vadošajiem speciālistiem Alūksnes slimnīcā.

Novēlu pašvaldības komandai mērķtiecību un spēku, turpinot iesāktās reformas! Lai izdodas stiprināt uzņēmējdarbības vidi, vairot novadnieku labklājību un apmierinātību ar dzīvi Alūksnes novadā!” teikts Valsts prezidenta Egila Levita vēstulē.

Skip to content