Zināmi kultūras projektu finansējuma saņēmēji - Alūksnes novads

Zināmi kultūras projektu finansējuma saņēmēji

Zināmi kultūras projektu finansējuma saņēmēji2. jūnijs bija termiņš, līdz kuram Alūksnes novada pašvaldības konkursā kultūras projektu realizēšanai varēja iesniegt sagatavotus projektu pieteikumus.

 2023. gadā pašvaldības kultūras projektu konkursam pieejamais finansējums ir 8 000 EUR un piešķirtā finansējuma apjoms vienam projektam nav lielāks par 2 000 EUR.

Konkursa par Alūksnes novada pašvaldības finansējuma saņemšanu kultūras projektu īstenošanai un uzņēmējdarbības atbalstam mērķis ir sabiedrības iesaiste daudzveidīgu kultūras pieejamību nodrošināšanai no pašvaldību autonomajām funkcijām izrietošu uzdevumu izpildē bez komerciāliem nolūkiem.

Konkursa uzdevums ir nodrošināt Alūksnes novada kultūrtelpu ar kvalitatīvām kultūras aktivitātēm, īpaši rudens, ziemas sezonā, kā arī veicināt jaunradi un radošumu, inovatīvas, aktuālas kultūras pieejamību.

Noteiktajā termiņā tika saņemti seši pretendentu pieteikumi par kopējo summu 10170 EUR, no tiem atbalstīti pieci. Iesniegtos projektu pieteikumus vērtēja Alūksnes novada Kultūras centra izveidota komisija, ņemot vērā administratīvos kritērijus un nolikumā noteiktos kvalitatīvos kritērijus – projekta atbilstību konkursa mērķiem un uzdevumiem, projekta vadības kvalitāti, iepriekšējo pieredzi, projekta inovitāti, aktualitāti, tā ietekmi uz novada kultūras tūrisma attīstību.

 Finansējumu savas idejas īstenošanai ieguva šādi iesniegtie projekti:

  • “Rudens džezs Alūksnē”, iesniedzējs SIA “Alūksnes alus”, atbalstīts piešķirot finansējumu projektā plānotajā apjomā;
  • “Bundzinieku izaugsmei”, iesniedzējs SIA “Alūksnes alus”, atbalstīts piešķirot finansējumu projektā plānotajā apjomā;
  • “Poētiska mistērija virtuālās realitātes paplašinājumā “Sapnis vasaras naktī””, iesniedzējs biedrība “Ziemerpils”, atbalstīts piešķirot daļēju finansējumu;
  • “Ģimeņu festivāls Bānīša stacijā”, iesniedzējs SIA “TVAIKS UN OGLE”, atbalstīts piešķirot daļēju finansējumu;
  • “Alūksnes garšu meklējumos”, iesniedzējs SIA “Alūksnes alus”, atbalstīts piešķirot daļēju finansējumu.

Alūksnes novada Kultūras centrs līdz 1. jūlijam slēgs līdzdarbības līgumus ar projektu īstenotājiem. Projektus plānots realizēt laika periodā no 1.jūlija līdz 5.novembrim šajā gadā.

Iveta Baltā-Vanaga
Alūksnes Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content