Sanijas Būmanes muzikālu noskaņu koncerts “Dabas pieskāriens” - Alūksnes novads

Sanijas Būmanes muzikālu noskaņu koncerts “Dabas pieskāriens”

15. jūlijā Alūksnes Muižas parka svētkos “Daba runā uz cilvēku. Pārmaiņas” peldēšanas vietā “Vējiņš” plkst. 21.30 apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt Sanijas Būmanes muzikālu noskaņu koncertu “Dabas pieskāriens”. Dziedātāja kopā ar mūziķiem Miku Akotu (akustiskā, elektriskā ģitāra), Albertu Levicu – basģitāra un Pēteri Žīli (bungas, perkusijas) aicinās pieskarties dabai caur mūzikas iedvesmu gan savās komponētajās melodijās, gan izpildot citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu darbus. Spēcinoties no I.Kalniņa, R.Paula un H.Sīmaņa jutekliskajiem skaņdarbiem, pasaules elpas, pieredzes un visam pāri – dabas, Sanija Būmane izpildīs savus pirmos, izdotos singlus, kā arī skanēs kas pavisam vēl nedzirdēts un plašākai publikai neizdziedāts.

“Vēstule Dabai.

Kopš sevi atceros, nekas tā nav sildījis, iedvesmojis, priecējis un piepildījis kā Daba!

Vēl joprojām spilgti atminos bērnības takas ar vectētiņu uz ezeru un pirmās peldes, meža zemenīšu virtenes uz smilgas, pļavā plūktos ziedu pušķus, lai iepriecinātu Mammu un pašai sevi. Šajā bērna radošumā sajutu rasas pielieto zālāju, kuru izstaigāju basām kājām, rīta miglas paklāju pār lauku, siena velšanu un nakšņošanu tajā, ogu krūmu izlasīšanu, ķiršu, plūmju koku apmīļošanu, ozolā kāpšanu, meža pastaigu meditācijas, melleņu taku izbrišanu un sēņu delikatešu medīšanu, riteņošanu, kur acis rāda, izbaudot ko jaunu ik braucienā.

Lai arī Latvijas kalni nesacenšas augstumā, Alūksnes puses pakalni sniedz plašumu mežiem, dod spēku cilvēkiem ģimeniskās pastaigās, rod sniega ceļu ikvienam ragavu mīļotājam un ļauj upēm līdzeni plūst…

Alūksne ir unikāla savā individualitātē un skaistumā, cēlais bērzs ezera krastā manās atmiņās pasaku un leģendu vīts.

Ar Latvijas dabu es izaugu, pieaugu un apzinājos savas vērtības. Lietus dzestrums ir bagātības veldze, saules skāriens – kas nepārspējams. koka šalkas un putnu dziesmas – skaistākās dabas melodijas…

Pateicībā, Sanija.”

 

Pasākums notiek projekta “Versts full of Feeling in Eastern Latvia”/ “Sajūtu pilnas verstis Austrumlatvijā” VERSTS OF FEELINGS 2 ietvaros un ir bez maksas.

Projekts “Versts full of Feeling in Eastern Latvia”/ “Sajūtu pilnas verstis Austrumlatvijā” VERSTS OF FEELINGS 2 tiek īstenots pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam ietvaros un to līdzfinansē Eiropas Savienība. Projekta mērķis ir maršruta “Sajūtu verstis/ Versts of Feelings” un tūrisma objektos radītā piedāvājuma papildināšana ilgtspējīga tūrisma piedāvājuma nodrošināšanai Latvijas austrumu pierobežā, pilnveidojot projekta LV-RU-008 rezultātus un nodrošinot to plašāku pielietošanu.

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Alūksnes novada pašvaldība un tas var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

ES logoVersts of Feelings

Jolanta Baldiņa

Alūksnes novada muzeja

Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja

Skip to content