Īstenojams lokālplānojums nekustamajam īpašumam Alsviķu ielā 2 - Alūksnes novads

Īstenojams lokālplānojums nekustamajam īpašumam Alsviķu ielā 2

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir informējusi Alūksnes novada pašvaldību, ka no 12. jūlija ir īstenojams lokālplānojums, kas izstrādāts nekustamajam īpašumam Alsviķu ielā 2, Alūksnē.

Iesniegumi nolūkā apstrīdēt lokālplānojumu līdz 2023. gada 4. jūlijam, kas ir tā pārsūdzēšanas termiņa beigu datums, nav saņemti.

Lokālplānojuma teritorija ir nekustamā īpašuma Alsviķu ielā 2 sastāvā esošā zemes vienība ar kadastra apzīmējumu 3601 002 0801 ar platību 3,5383 ha. Lokālplānojuma mērķis ir mainīt Alūksnes novada teritorijas plānojumā 2015.-2027. gadam noteikto atļauto teritorijas izmantošanu no Publiskās apbūves teritorijas (P) uz Daudzstāvu dzīvojamās apbūves teritoriju (DzD), koriģējot Dabas un apstādījumu teritorijas (DA) īpatsvaru un robežas, lai nodrošinātu priekšnoteikumus teritorijas ilgtspējīgai izmantošanai – daudzdzīvokļu dzīvojamās apbūves kvartāla attīstībai, atbilstošas infrastruktūras (piekļuve, centralizētās inženiertehniskās apgādes tīkli), publiskās ārtelpas un labiekārtojuma izveidei.

Lokālplānojuma izstrādes virsmērķis ir nodrošināt priekšnoteikumus ainavā integrēta mūsdienīga daudzdzīvokļu dzīvojamās apbūves kvartāla attīstībai, turpmāko projektu īstenošanai investīciju piesaistei zemu īres izmaksu mājokļu pieejamības nodrošināšanai Alūksnes pilsētā. Lokālplānojuma izstrādātājs – SIA “Grupa93”.

Skip to content