Alūksnes pilsētas svētki: Atzeles 3x3 basketbola finālposms Alūksnes pilsētas svētkos - Alūksnes novads

Alūksnes pilsētas svētki: Atzeles 3×3 basketbola finālposms Alūksnes pilsētas svētkos

Alūksnes pilsētas svētku ietvaros, piektdienā, 4. augustā, plkst. 11.00 Alūksnes Pilssalas stadionā “Herbalife” 3×3 basketbola kauss, kas ir Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) “Quest” sērijas turnīra 7. posms un Atzeles 3×3 basketbola čempionāta finālposms, kur tiksies pašas labākās čempionāta komandas un cīnīsies par ceļazīmi uz finālturnīru Rīgā.

Nāc un atbalsti! Būs vērojamas patiesi karstas cīņas laukumos, jo likmes ir patiešām augstas un savā starpā cīnīsies pašas labākās čempionāta komandas!

 

Nedaudz par Atzeles 3×3 basketbola čempionātu.

Līdz šim jau Atzeles 3×3 basketbola čempionātā ir bijusi 3 posmi. Šis posms Alūksnē būs finālposms, kurā tiksies tikai labākās komandas, lai noskaidrotu, katras vecuma grupas uzvarētājus. Tādēļ jāņem vērā, ka šajā posmā diemžēl neviena jauna komanda no malas nevar pieteikties. Interesenti var nākt tikai skatīties un atbalstīt savus favorītus.

 

Kas ir Atzeles 3×3 basketbola čempionāts?

– Komentē Kristaps Marķitāns: “Pirms 3 gadiem 4 pašvaldības – Alūksnes, Gulbenes, Madonas, Balvu – nolēma kopīgi organizēt 3×3 basketbola sacensības savu novadu ietvaros, lai jauniešiem būtu vasarā sacensības, lai būtu interese nākt uz treniņiem, lai būtu iemesls attīstīties. Otrajā gadā Latvijas Basketbola savienība Atzeles kausam 3×3 basketbolā piešķīra Latvijas čempionāta posma statusu. Latvijas Basketbola savienība vairākos posmos rīko sacensības visā valsts teritorijā, kur katra posma uzvarētājs saņem biļeti uz Latvijas čempionāta finālu. Atzeles 3×3 basketbolā ir 3 posmi, kur pēc 3 posmiem komandas tiek ierindotas no 1. līdz attiecīgi zemākajai vietai, cik nu kurā grupā ir bijis komandu. Finālposmā tiekas tikai katras grupas labākās, stiprākās 10 komandas, kas savā vecuma grupā sadala Atzeles 3×3 basketbola čempionu titulus. Atzeles 3×3 basketbola čempionāta Alūksnes posma “Open” grupas uzvarētāji saņems arī biļeti uz Latvijas čempionāta finālu, kas notiks 5. augustā Rīgā. “Open” grupā piedalās dalībnieki, kas ir vecāki par 17 gadiem.

Lai arī Atzeles 3×3 basketbola čempionāts ir mazs ķēdes posms kopējā Latvijas Basketbola savienības ķēdē, šis turnīrs ir īpaši svarīgs, jo tas dod iespēju arī mūsu reģiona pārstāvjiem cīnīties par Atzeles pārstāvēšanu valsts mērogā.”

Atzeles 3×3 basketbola čempionāta nolikums: https://3×3.basket.lv/atzeles-3×3-basketbola-nolikums/

 

Skip to content