Suņu sporta sacensības “Alūksne 2023” - Alūksnes novads

Suņu sporta sacensības “Alūksne 2023”

  1. jūlijā pie Alūksnes Tūrisma informācijas centra norisinājās suņu sporta sacensības “Alūksne 2023”, kas rīkotas pēc biedrības “Remis” kolektīvā plāna.

 

Šogad sacensības pulcēja 45 dalībniekus, kas ir rekordliels dalībnieku skaits šajās sacensībās. Iepriekšējos gados sacensībās dalībnieku skaits vidēji bija 25. Dalībnieki kopumā bija no 11 novadiem, bija dalībnieki arī no Ukrainas. Dalībnieki atzina, ka šoreiz sacensībās bija jo īpaši sīva konkurence un rezultāti ir patiešām blīvi.

Sacensībās vērtēja 3 labākos katrā vecuma grupā un sacensību posmā. Visi sacensību rezultāti atrodami biedrības “Remis” mājaslapā – https://biedribaremis.weebly.com/2023gada-sezonas….

 

“Pagājušajā gadā mēs atgriezāmies ar sacensībām Alūksnē pēc 20 gadu pauzes. Šogad jau ir otrais gads pēc kārtas, ka rīkojam šādas sacensības Alūksnē. Šo gadu laikā mums ir izveidojušās ļoti labas attiecības ar visām pašvaldībām, par ko arī jāpateicas mūsu – Alūksnes novada pašvaldībai, kas mums palīdz organizēt šos pasākumus. Šogad ir tiešām liels prieks redzēt tik lielu dalībnieku pārstāvniecību, kas norāda, ka šis sports kļūst populārāks. Ir prieks, ka dalībnieki brauc uz Alūksni un es ticu, ka tas nav tikai dēļ sacensībām. Cilvēki arī brauc baudīt Alūksnes skaistumu,” – komentē sacensību organizators Agris Naglis.

 

Organizatori izsaka lielu paldies Alūksnes novada pašvaldībai, kas ļauj rīkot šādu pasākumu gandrīz pašā pilsētas centrā, pie jaunā Tūrisma informācijas centra. Tāpat paldies arī Alūksnes Sporta centram, personīgi Guntim Kozilānam, kas palīdzēja iekārtot sacensību vietu. Paldies arī SIA “Rūpe” un pašvaldības aģentūrai “Spodra”. Pateicībā par sniegto palīdzību sacensību organizēšanā, sacensību piemiņas medaļu tāpat kā visi dalībnieki, saņēma arī Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis un Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Sadovņikovs.

 

Kopumā par sacensībām.

Sacensības norisinās visu gadu. Kopā sezonā ir 13 sacensības, kas norisinās visā Latvijas teritorijā. Sezona jau sākas ziemā un sacensību grafiks ir diezgan saspringts. Sacensības Alūksnē jau bija sezonas 7 posms. Nākamajā nedēļā jau norisināsies sacensības Kolkā, ko arī organizē biedrība “Remis”.

Šī gada sezonā arī plānoti divi “Stipro skrējieni ar suni”. Šajās sacensībās galvenais ir izturība un dalībniekiem ir jāpārvar dažādi šķēršļi – dubļi, ūdens u.c.. Viens no sezonas stipro skrējieniem būs Alūksnes novada Jaunlaicenē, 12. augustā.

Sacensības norisinās 3. posmos:

  1. posms – suņa piesaukšana
  2. posms – šķēršļu joslas pārvarēšana
  3. posms – figuranta aizturēšanas/ ”mantiņas” atnešana.

 

Sacensību dalībnieki ir sadalīti 5 grupās:

  1. grupa dalībnieki līdz 46 gadu vecumam (profesionāļu grupa)
  2. grupa dalībnieki virs 47 gadiem (profesionāļu grupa)
  3. grupa Iesācēji (tādi, kas šīs sezonas sacensībās startē pirmo reizi)
  4. grupa Maza auguma suņi
  5. grupa Bērni līdz 15 gadiem.
Skip to content