Alūksnes pilsētas svētki: Apbalvos sakoptāko novada īpašumu saimniekus - Alūksnes novads

Alūksnes pilsētas svētki: Apbalvos sakoptāko novada īpašumu saimniekus

Alūksnes pilsētas svētkos, sestdien, 5. augustā, pulksten 16.00 pie Alūksnes Jaunās pils pašvaldība sveiks konkursa “Sakop, rādi, lepojies!” dalībniekus.

 

Konkursu, kurā tiek vērtēti sakoptākie īpašumi novada teritorijā, pašvaldība šovasar rīkoja pēc vairāku gadu pārtraukuma. Šogad konkursam bija pieteikti 11 īpašumi, pašvaldība pateicas visiem saimniekiem, kuri, neskatoties uz vasaras sākumā valdošo karstumu un sausumu, kas ietekmēja arī apstādījumu kvalitāti, tomēr konkursā piedalījās.

 

Pašvaldība aicina ikvienu sestdien būt klāt konkursa dalībnieku apbalvošanas ceremonijā, lai godinātu un sveiktu sakoptāko īpašumu saimniekus, un uzzinātu, kuri no viņiem saņems galvenās balvas. Konkursa apbalvošanas ceremonijā ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs dziedātāja Kristīne Šomase. Būs arī iespēja vērot fotoattēlus no konkursa dalībnieku saimniecībās.

 

– Paldies ikvienam Alūksnes novada iedzīvotājam, kas ikdienā strādā, kopj un attīsta savu lauku sētu, uzņēmumu, viesu namu – katrs savu īpašumu. Kopjot un lolojot katram savu zemes stūrīti, mēs padarām sakoptu visu mūsu Alūksnes novadu un Latviju! Paldies ikvienam, kas šogad pieteicās konkursam. No sirds priecājos par visiem, un gods bija būt ciemos – sakoptās lauku sētās Jaunalūksnes pagastā, pašā pierobežā Pededzes pagastā, kur saimnieces mīlestība pret vietu un ziediem viņu padara par stipru un ar neizsīkstošu enerģiju apveltītu cilvēku, pie saimnieces Alsviķu pagastā, kuras spēks un sasniegtais iedvesmo nekad nenolaist rokas, ziedošās oāzēs Pullanā un Krišjāņa Barona ielā, sakoptos un krāšņos daudzdzīvokļu māju pagalmos Liepnā, atpūtas vietās Alūksnes un Pullana ezera krastā, dabas ieskautā dvēseli spēcinošā vietā Veclaicenes pagastā. Paldies visiem par sirsnīgo uzņemšanu! Tiekamies visi Alūksnes pilsētas svētkos 5. augustā! – tā Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektors, konkursa “Sakop, rādi, lepojies!” vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs Ingus Berkulis.

 

Konkursa nominācijā “Sakoptākā Alūksnes novada lauku sēta” bija četri dalībnieki: Pededzes pagasta “Zabolova” (Zoja Solovjova), Jaunalūksnes pagasta “Stāķi” (Iluta un Jānis Pūpoli), Alsviķu pagasta “Dudas” (Dzintra Stilve) un Jaunalūksnes pagasta “Ziediņi 1” (Inese un Raimonds Pāsi).

 

Nominācijā “Alūksnes novada privātmājas/individuālās mājas vai vasarnīcas apkārtne” šoreiz divi dalībnieki: “Pullans 105”, Pullanā, Alsviķu pagastā (Raitis Stepītis un Evija Bērziņa) un Krišjāņa Barona iela 11, Alūksnē (Jānis un Sandra Līkani).

 

Arī nominācijā “Sakoptākā Alūksnes novada daudzdzīvokļu māju teritorija” konkursam pieteiktas divas mājas: “Skolotāju māja 1”, Liepnā (biedrība “Skolotāju māja 1”) un “SEDA 1”, Liepnā (Nikolajs Fjodorovs).

 

Savukārt nominācijā “Sakoptākā Alūksnes novada viesu atpūtas teritorija” žūrija vērtēja trīs dalībniekus: “Ķestermuiža”, Alsviķu pagastā (SIA “Ķesternams”), “Mušķi”, Veclaicenes pagastā (Jānis Jēkabsons un Rasa Villeruša) un “Brīvdienu mājas Lille`s”, Peldu ielā 15A, Alūksnē.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content