Deputāti atbalsta projektus - Alūksnes novads

Deputāti atbalsta projektus

Alūksnes novada pašvaldības domes sēdē 27. jūlijā deputāti pieņēma lēmumu atbalstīt projekta “Pils ielas (posmā no Kolberģa ielas līdz Kalnadruvu ielai) pārbūve” iesnieguma iesniegšanu Satiksmes ministrijā valsts autoceļu fonda apakšprogrammas “Mērķdotācijas pašvaldību autoceļiem (ielām)” līdzekļu saņemšanai.

 

 Projekta indikatīvās kopējās izmaksas ir 1 204 802 EUR, tajā skaitā būvdarbu izmaksas 1 175 620 EUR, autoruzraudzības izmaksas 3 630 EUR un būvuzraudzības izmaksas 25 552 EUR. Projekta atbalsta gadījumā pašvaldības līdzfinansējums būs 301 200,50 EUR, kas sastāda 25% no projekta indikatīvajām izmaksām.  

 

 Projekts paredz ielas posma pārbūvi, lai radītu drošu un ilgtspējīgu satiksmi pilsētā un uzlabotu piekļuvi sabiedriski nozīmīgiem objektiem. Paredzēta ielas seguma pārbūve no Kolberģa ielas līdz pilsētas robežai – nedaudz aiz pagrieziena uz “Mežiniekiem”, un apvienotā ietves/velo celiņa izbūve no Kolberģa ielas līdz pagriezienam uz Kalnadruvām. Plānota arī pie Saules dārza esošo autobusa pieturvietu pārbūve. Lai uzlabotu piekļuvi pie iedzīvotāju iecienītā Sisenīša ezera, pieslēgumā uz Kalnadruvām paredzēts izveidot autostāvvietu vieglajām automašīnām un valsts autoceļam P41 pie minētā pieslēguma – gājēju ietves šķērsojumu, ierīkojot neapzīmētu, neregulējamu pāriešanas vietu.

 

 Deputāti arī konceptuāli atbalstīja vairāku plānoto projektu sagatavošanu, ko pašvaldība plāno iesniegt Eiropas Savienības fondu finansējuma saņemšanai uzņēmējdarbības atbalstam četriem projektiem:

  • pašvaldības autoceļa “Mālupe-Skola” seguma atjaunošanai Mālupes pagastā;
  • infrastruktūras izveidei Alūksnē (Alsviķu, Lauku un Helēnas iela (posms), Iekškvartāla ceļš ar nepieciešamajām inženierkomunikācijām);
  • uzņēmējdarbībai piemērotas ražošanas ēkas projektēšana Annas pagastā pašvaldībai piederošā īpašumā (zemes vienībā ar kadastra apzīmējumu 3644 004 0126);
  • uzņēmējdarbībai piemērotas ražošanas ēkas projektēšana Jaunalūksnes pagastā pašvaldībai piederošā īpašumā (zemes vienībā ar kadastra apzīmējumu 3656 004 0140).
Skip to content