Baltijas ceļa atceres diena Alūksnē - Alūksnes novads

Baltijas ceļa atceres diena Alūksnē

Baltijas ceļa atceres diena Alūksnē23. augustā Alūksnē ar ziedu paklāja veidošanu, atceres pasākumu un koncertu atzīmēsim Baltijas ceļa atceres dienu, kam šogad aprit 34. gadskārta.

Šogad, 23. augustā aprit 34 gadi kopš 1989. gada nevardarbīgās pretošanās akcijas “Baltijas ceļš”, kad aptuveni divi miljoni cilvēku Lietuvā, Latvijā un Igaunijā sadevās rokās, lai veidotu apmēram 670 km dzīvo ķēdi, kas savienoja Baltijas valstu galvaspilsētas, tā apliecinot vienotību centienos pēc brīvības un pievēršot pasaules uzmanību vēsturiskajiem notikumiem, no kuriem cietušas Baltijas valstis.

23. augustā Alūksnē atzīmēsim Baltijas ceļa atceres dienu, kur jau tradicionāli pa dienu notiks ziedu paklāja veidošana. Šī gada ziedu paklāja tēma ir “Saknes”, mēs esam devuši tam nosaukumu “Mēs esam Latvijas saknes”. Ziedu paklājs tiks radīts pēc Alūksnes novada Kultūras centra mākslinieka Gintara Čerbikova veidotās skices. Tāpēc aicinām iedzīvotājus nest grieztus ziedus uz Lielā Ezera ielas skvēru no plkst.12.00-15.00 un pašiem līdzdarboties arī ornamentu veidošanā.

Alūksnes novada Kultūras centram ilgstoši ir laba sadarbība ar novada mazpulkiem, kuri ik gadu ir čakli palīgi un visi kopā darbosimies arī šogad.

Vakarā, plkst.17.30, Lielā Ezera ielas skvērā, aicinām uz kopīgu Baltijas ceļa atceres pasākumu un koncertu “No vienas saknes” ar akordeonistu Kasparu Gulbi.

Skip to content