Metodiskā diena pedagogiem - Alūksnes novads

Metodiskā diena pedagogiem

Straujiem soļiem tuvojas jaunais mācību gads, kas mūsu novadā būs nedaudz īpašāks nekā iepriekšējie, jo sāksies darbs jaunajā skolu tīkla modelī.  Šodien, 21. augustā, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā norisinājās metodiskā diena pedagogiem “Motivēts pedagogs – skolēna izaugsmes veicinātājs”, kurā satikās mūsu novada pedagogi un smēlās iedvesmu jaunajam mācību gadam.

Metodiskās dienas laikā pedagogi apmeklēja dažādas metodiskās stacijas, kurās mūsu pašu novada skolotāji dalījās pieredzē ar dažādām metodēm, trikiem, kā mācību darbu padarīt interesantāku un efektīvāku, kā iedrošināt skolēnu un panākt, ka ikviens skolēns vēlas zināt un mācīties.

 

Metodiskās dienas sākumā pedagogus ar muzikālu sveicienu iepriecināja Inita Lemba, izpildot Frenka Sinatras skaņdarbus un uzrunāja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas direktore Uva Grencione–Lapseniete, kas visiem pedagogiem novēlēja veiksmi jaunajā mācību gadā un aicināja uz sadarbību, jo tikai vienoti mums visiem izdosies sasniegt augstākos mērķus.

 

Pedagogus šajā dienā uzrunāja arī Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

 

– “Pedagogi, inteliģence zina, kādēļ ir nepieciešamas pārmaiņas. Šīs pārmaiņas ir nepieciešamas, lai mēs visi kopīgi spētu realizēt mūsu un valsts uzstādītos mērķus. Katras “trakas” idejas sākumā ir bailes un neziņa. Tāpat vēsturē tas ir bijis mirklī, kad būvēja visiem zināmo Eifeļa torni Francijā vai Sidnejas Operas ēku Austrālijā. Arī šo arhitektūras brīnumu būvniecības sākumā bija plaša rezonanse un neviens neticēja, ka to būvniecība atmaksāsies. Maikls Felps ir teicis: “Ja gribi būt labākais, tad ir jādara lietas, ko citi nav gatavi darīt!” un tāpat arī ir ar šo skolu reformu, mēs uzdrīkstējāmies rīkoties. Es saprotu, ka šobrīd ir liela neziņa par to, kā būs un vai tiešām tas atmaksāsies, bet es ticu, ka šī skolu reforma ir solis uz priekšu un tā spēs radīt ko labu. Mūsu skolu infrastruktūra kļūst arvien labāka – ir sporta centrs, atjaunotas skolu ēkas, vēršam uzmanību arī skolotāju atalgojuma celšanai. Ja apkārt būs sakārtotāka vide, pedagogi jutīsies komfortablāk un ērtāk, ir sagaidāmi arī labāki mācību rezultāti. Veiksmi Jums visiem un novēlu vairāk smaidu.”

 

Pedagogus jaunajam darba cēlienam iedvesmoja arī Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, kas lekcijā “Pasaule, Latvija un mēs” caur dažādiem stāstiem iepazīstināja ar to, cik liels spēks var būt cilvēka iztēlei, kā ar iztēles palīdzību skolēniem nodot zināšanas un vairot zinātni. “Zinātnes viens no pamatiem ir risks, un mums ir jāuzdrošinās riskēt, lai sasniegtu, ko lielu. Mums katram ir jāspēj atrast sevī brīnumu, īsceļu uz sevi pašu un savu prātu, lai sasniegtu vairāk. Labā ir tik daudz, cik daudz paši radām,” – tā Vilis Daudziņš.

Pievēršoties jau dienas nopietnākajai daļai, Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupča pedagogus iepazīstināja ar iepriekšējo gadu statistiku, datiem. Pārrunāja darba prioritātes, uzdevumus un dažādu mācību gada organizatoriskos jautājumus.

 

– “Prieks redzēt ikvienu pedagogu pēc atvaļinājuma. Lai šajās atlikušās 10 dienās vēl izdodas sakārtot prātu un katru pozitīvo vārdu izdodas uztvert kā motivāciju. Nekas pats no sevis nenotiek un ir jārīkojas, lai kaut kas notiktu. Lai aizrautība, optimisms un spēks uzsākot jauno mācību gadu!” – tā Gunta Kupča.

Skip to content