Janvārī divās Alūksnes novada pašvaldības skolās darbu sāks jauns ēdinātājs - Alūksnes novads

Janvārī divās Alūksnes novada pašvaldības skolās darbu sāks jauns ēdinātājs

Sākoties jaunajam mācību semestrim, no 2024. gada 8. janvāra ēdināšanas pakalpojumus Alūksnes vidusskolā un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā pēc iepirkuma procedūras rezultātiem uzsāks sniegt SIA “Baltic Restaurants Catering”.

 Pagājušajā nedēļā Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers un izpilddirektors Ingus Berkulis kopā ar uzņēmuma vadību un Alūksnes vidusskolas direktori Ilzi Līviņu apsekoja ēdināšanas blokus izglītības iestāžu ēkās. Pārbaužu laikā secināts, ka vēl ir jāpilnveido atsevišķas lietas ēdiena sadales organizēšanā, tomēr tas līdz semestra sākumam tiks izdarīts.

– Lielākā atšķirība no līdzšinējās kārtības būs tā, ka Alūksnes vidusskolas ēkās, kas atrodas Lielā ezera ielā un Kanaviņu ielā ar nākamo semestri būs ieviestas pašapkalpošanās bufetes. Tas ne tikai ļaus bērnam pašam sakomplektēt porciju gan apjomā, gan sortimentā, kādā viņš vēlas, bet arī palīdzēs samazināt bioloģisko atkritumu daudzumu, – stāsta uzņēmuma valdes loceklis Guntis Bredovskis.

Saskaņā ar valdības noteikto, 1.-4. klašu skolēniem arī turpmāk ēdināšanas izdevumi pilnā apmērā tiks segti – puse no valsts un puse pašvaldības budžeta -, attiecīgi vecākiem par ēdināšanu nebūs jāmaksā.

No pašvaldības līdzekļiem arī turpmāk tiks apmaksāti ēdināšanas izdevumi izglītojamiem, kuru ģimenes atzītas par trūcīgām, maznodrošinātām, kā arī bāreņiem, invalīdiem un bērniem, kuru aprūpes pienākumu vecāki nepilda.

Tāpat nemainīgi 5.-12. klašu skolēniem pašvaldība nodrošinās līdzmaksājumu 0,90 EUR/dienā vērtībā, kas paredzēts siltam, veselīgam, sabalansētam un augošam organismam piemērotam komplekso pusdienu piedāvājumam. Uzņēmums minētajās skolās nodrošinās arī veselīga launaga iespēju.

Baltic Restaurants ir lielākais ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs. Katru dienu vairāk nekā 310 pusdienu restorānos, kafejnīcās, ēdnīcās, banketos un lielos pasākumos Latvijā un Igaunijā apkalpo 110 tūkstošus klientu. Līdzšinējā pieredze uzņēmumam ir ne tikai ēdināšanas restorānos, bet liela pieredze ir arī skolās, bērnudārzos, veselības un sociālās aprūpes centros.

 

Sagatavoja: Sanita SPUDIŅA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content