Apstiprina amata vietas un atlīdzību pašvaldības iestādēs - Alūksnes novads

Apstiprina amata vietas un atlīdzību pašvaldības iestādēs

 Alūksnes novada domes 30. novembra sēdē deputāti pieņēma virkni lēmumu, kas saistīti ar pašvaldības iestādēs strādājošo atlīdzību.

  Dome izdarīja grozījumus domes 26.05.2022. lēmumā Nr.179 “Par atlīdzību Alūksnes novada pašvaldībā”, kā arī pieņēma lēmumus par pašvaldības iestāžu amata vietu un atlīdzības apstiprināšanu, kas stāsies spēkā ar 2024. gada 1. janvāri.

 No 2022. gada 1. jūlija spēkā ir Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums, kura mērķis ir pakāpeniski paaugstināt valsts pārvaldes atlīdzības konkurētspēju, lai līdz 2027. gadam valsts pārvaldē strādājošiem alga būtu vidēji 80% no privātā sektora attiecīgajos amatos maksātā apjoma, tādā veidā uzlabojot valsts pārvaldes darba efektivitāti un palielinot iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu kvalitāti.

 – Šis likums uzliek par pienākumu arī pašvaldībām 2027. gada 1. janvārī nonākt pie atlīdzības bāzes minimuma, viduspunkta un maksimuma. Lai sasniegtu likumā izvirzītās normas, virzāmies uz priekšu pakāpeniski. Katrai iestādei šobrīd apstiprinām 2024. gada bāzi katram amatam, nosakot to attiecīgi noteiktajam minimumam vai diapazonā no minimuma līdz viduspunktam. Katram darbiniekam, kas saņem minimālo algu, tā pieaugs par 12,9%. Pārējiem darbiniekiem alga palielināsies vidēji par 7,83%.

 Minimālā alga šobrīd ir 620 eiro un 700 eiro turpmāk. Pēdējos divos gados gandrīz visās pašvaldības iestādēs ir veiktas būtiskas izmaiņas, kas ir ņemtas vērā, nosakot katram amatam bāzes atalgojumu. Iestādes ir pārskatījušas savus amatu sarakstus, kas tām ir ļāvis veikt izmaiņas, koriģējot citiem iestādes darbiniekiem pienākumus un pārskatot arī atalgojumu. Piemēram, Alūksnes novada Kultūras centrā likvidēta sētnieka amata vieta, pienākumi pārdalīti starp citiem iestādes darbiniekiem, palielinot atalgojumu. Alūksnes Mūzikas skolā un Alūksnes novada bibliotēkā vairs nav ēkas pārziņu, bet ar 1. janvāri Mūzikas skolas, bibliotēkas, Alūksnes Bērnu un jauniešu centra, Alūksnes Jaunās pils un Sociālo lietu pārvaldes apsaimniekošanas pienākumus veiks ēku apsaimniekotājs, kas strādā “Spodrā”. Viena amata vieta, kas rūpēsies par visām uzskaitītajām.

 Novada bibliotēkā ar 1. janvāri nebūs informācijas tehnoloģiju administratora. Ņemot vērā iestādes vadītāja priekšlikumu, atsevišķi pienākumi nedaudz sadalīti starp esošajiem darbiniekiem, palielinot nākošā gada bāzi. Par bibliotēku IT lietām turpinās rūpēties administrācijas Informācijas tehnoloģiju nodaļa.

 Izglītības pārvaldē par pusslodzi samazināta metodiķa amata vieta. Liepnas pamatskolā samazināta pusslodze apkopējam un no amatu saraksta svītrots nakts auklis, jo šajā mācību gadā netika atvērts internāts.

 Pēc nostrādātā gada Alūksnes novada pagastu apvienības pārvaldē strādājošajiem precizētas slodzes. Centrālajā administrācijā no 1. janvāra likvidēs vienu projektu vadītāja amata vietu, apvienos Plānošanas un attīstības nodaļu ar Īpašumu nodaļu vienā Īpašumu pārraudzības un attīstības nodaļā, atjaunos teritorijas plānotāja amata vietu, kas ir būtiska, īpaši sakarā ar jaunā teritorijas plānojuma izstrādes darba sākšanu.

 Salīdzinot ar iepriekšējā gada oktobri, pašvaldības iestādēs amata vietu skaits ir samazinājies par 70 (neieskaitot pedagogus). Pedagogu amata vietu skaits samazinājies par 66, – skaidro Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content