Apstiprina Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionālo plānu - Alūksnes novads

Apstiprina Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionālo plānu

Apstiprina Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionālo plānu Saskaņā ar Ministru kabineta 2023. gada 13. jūnija noteikumiem Nr. 301 “Noteikumi par atkritumu apsaimniekošanas reģioniem” Alūksnes novads ietilpst Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionā.

 Atkritumu apsaimniekošanas likums nosaka, ka atkritumu apsaimniekošanas reģionā ietilpstošās pašvaldības izstrādā atkritumu apsaimniekošanas reģionālo plānu (AARP). Plāns stājas spēkā pēc tam, kad to apstiprinājušas visas atkritumu apsaimniekošanas reģionā ietilpstošās pašvaldības. 30. novembrī Alūksnes novada pašvaldības dome apstiprināja Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionālo plānu 2023.‑2027. gadam.

 Šobrīd Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionā esošos cieto sadzīves atkritumu poligonus apsaimnieko divas pašvaldību kapitālsabiedrības – SIA “ZAAO” un SIA “AP Kaudzītes”. Izvērtējot tās abas, par optimālāko turpmāko risinājumu paredzēts SIA “ZAAO” veidot kā atkritumu apsaimniekošanas reģionālo centru, pievienojot tai SIA “AP Kaudzītes”. Līdz ar to arī Alūksnes novada pašvaldība kļūs par SIA “ZAAO” kapitāldaļu turētāju.

 Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionālais plāns 2023.‑2027. gadam cita starpā paredz, ka cieto sadzīves atkritumu poligonos “Kaudzītes” un “Daibe” tiek turpināta sadzīves atkritumu apglabāšana, un tiek izveidots Vidzemes atkritumu apsaimniekošanas reģionālais centrs – SIA “ZAAO”.

Skip to content