Stājušies spēkā saistošie noteikumi par pabalstiem audžuģimenēm, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem - Alūksnes novads

Stājušies spēkā saistošie noteikumi par pabalstiem audžuģimenēm, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem

19. decembrī spēkā stājušies Alūksnes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 39/2023 “Par pabalstiem bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam un audžuģimenei Alūksnes novadā”.

Saistošie noteikumi nosaka pašvaldības pabalstu veidus, apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību pilngadību sasniegušam bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās līdz 24 gadu vecumam (pilngadību sasniegušai personai) un audžuģimenei, t.sk. specializētajai audžuģimenei.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem pilngadību sasniegušai personai piešķir vienreizēju pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai; vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei; pabalstu ikmēneša izdevumiem, mājokļa pabalstu. Audžuģimenei vai specializētai audžuģimenei piešķir pabalstu bērna uzturam vienam audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē ievietotam bērnam mēnesī un pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei mēnesī vienam audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē ievietotam bērnam.

Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties tiesību aktu portālā www.likumi.lv: https://likumi.lv/ta/id/348390. Tie publicēti arī Alūksnes novada pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/Saistošie noteikumi.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content