Ministriju pārstāvji pozitīvi vērtē pašvaldības veikto reformu ietekmi uz budžeta sagatavošanu - Alūksnes novads

Ministriju pārstāvji pozitīvi vērtē pašvaldības veikto reformu ietekmi uz budžeta sagatavošanu

Ministriju pārstāvji pozitīvi vērtē pašvaldības veikto reformu ietekmi uz budžeta sagatavošanuVakardien “Latvijas radio 1” raidījums “Krustpunktā” analizēja pašvaldību finanšu situāciju. Sarunā piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Parlamentārā sekretāre Ilze Dambīte-Damberga, Finanšu ministrijas Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktore Inta Komisāre, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis un Valsts kontroles padomes loceklis Oskars Erdmanis.

Ir vērts noklausīties visu raidījuma ierakstu, lai gūtu pilnāku priekšstatu par to, kādēļ šogad pašvaldībām ir sarežģīta finanšu situācija. Ministriju pārstāvji raidījumā pozitīvi atzīmē Alūksnes novadu, uzsverot pašvaldības paveiktos darbus, kas šogad ir ļāvuši salīdzinoši veiksmīgāk saplānot pašvaldības budžetu.

Finanšu ministrijas Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktore Inta Komisāre (klausieties ierakstā no 09.40): “Jā, mēs zinām, ka šīs grūtības ir pašvaldībās, vienlaicīgi es gribētu uzteikt vairākas pašvaldības, kuras ir ļoti labi strādājušas pie tā, lai savu budžetu sabalansētu. Jūs pieminējāt Alūksnes pašvaldību – Alūksne ir tiešām no tām, kam ir ļoti augstas saistības uzņemtās, vienlaicīgi Alūksnes pašvaldība gan spēj nodrošināt šo saistību izpildi, gan spēj nodrošināt arī funkciju izpildi un tai pašā laikā esam ar viņiem gan runājuši par to, ka viņi ir pārskatījuši savus izdevumus tā, lai spētu nodrošināt arī attīstību un investīciju daļu.”

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Parlamentārā sekretāre Ilze Dambīte-Damberga (klausieties ierakstā no 50.30): “Ir skaidra pozīcija, ka ir jāīsteno reformas, skolu tīkla reforma, reformas pašās pašvaldībās. Šeit es aicinātu uzaicināt pašvaldību vadītājus, kas ir veiksmīgi tādas īstenojuši, piemēram, Alūksnes novadā, viņi ir gan skolu tīklu sakārtojuši, gan arī ļoti optimizējuši savus darbiniekus jau iepriekš, un tur tie rezultāti ir jau jūtami.”

Raidījuma ieraksts šeit: https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/krustpunkta/krustpunkta-kadel-vairakam-pasvaldibam-latvija-ir-tik-lielas-fin.a188568/?fbclid=IwAR2zgpC27cqGLSngOaRJCDmBOrbxlB2pv1ckxaaHLuH06FZWHgcLAklxE9Y

 

 

Skip to content