Projekts "Manas pilsētas leģenda" - Alūksnes novads

Projekts “Manas pilsētas leģenda”

Decembrī mūsu bērnudārza “Skudriņu”, “Taurenīšu” un “Pūcīšu” grupu bērni un skolotāji pievienojās Lietuvas kolēģu projektam “Manas pilsētas leģenda”.

Kopīgi ar bērniem pētījām savas pilsētas tradīcijas un vēsturi, lai ar to iepazīstinātu Lietuvas pirmsskolas izglītības iestāžu bērnus, kā arī mums bija iespēja iepazīties ar stāstiem par Lietuvas pilsētu rašanos un tās vēsturi.

Bērni tika aicināti bookcreator.com lietotnē  ilustrēt un izveidot digitālu grāmatas, kurās tiktu atainotas teikas par savu pilsētu.

Mēs uzzinājām, ka  galvaspilsētā Viļņā ir skaista leģenda par šīs pilsētas rašanos: par hercogu Ģediminu, kurš sapņoja par dzelzs vilku un to kāpēc un kurā vietā jābūvē pilsēta.

Šobrīd bērni gatavojas prezentēt savas digitālās grāmatas saviem draugiem “Pienenītē”

Esam priecīgi, ka par mūsu mīļo Alūksni uzzinās daudzi Lietuvas bērni.

Paldies skolotājām Agnesei Račikai, Zanei Švūkstei, Ilzei Strupkājai, Indrai Bužai, Alīnai Smirnovai un Elgai Auziņai par radošumu un iniciatīvu.

Projekts "Manas pilsētas leģenda".Projekts "Manas pilsētas leģenda". Projekts "Manas pilsētas leģenda". Projekts "Manas pilsētas leģenda".  Projekts "Manas pilsētas leģenda".

Skip to content